Δείγμα ποιότητας, επιλογές και μεταγραφές που… παίζουν!

Με το τελευταίο φιλικό της προετοιμασίας απέναντι στην Ανόρθωση, ο ΑΡΗΣ πήρε κάτι παραπάνω από αγωνιστικά συμπεράσματα. Για την ακρίβεια, πήρε μια γερή δόση αισιοδοξίας για το πού μπορεί να φτάσει φέτος, βλέποντας τα νέα μεταγραφικά του αποκτήματα να στέλνουν ηχηρό μήνυμα από το ξεκίνημα. Μήνυμα ποιότητας, ανεβάσματος επιπέδου, με το ρίσκο βέβαια, κάποια συμπεράσματα να είναι κάπως πρώιμα. Αλλά ξέρετε, πολλές φορές, ίσως τις περισσότερες ισχύει το «ό,τι πληρώνεις παίρνεις».

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μοίρασε τον χρόνο, δοκίμασε σχήματα, αλλά δεν δίστασε να ρίξει στα «βαθιά» τους καινούργιους. Και οι περισσότεροι εξ αυτών ανταποκρίθηκαν σαν να φορούν τη φανέλα του ΑΡΗ εδώ και μήνες.

Ούρος Ράτσιτς: Έτοιμος να γίνει ο εγκέφαλος

Αναμφίβολα, ο Σέρβος χαφ αποτέλεσε ένα από τα σημεία αναφοράς του ματς, όσο αγωνίστηκε. Από τα πρώτα λεπτά πάτησε το γήπεδο με αυτοπεποίθηση, έλεγξε τον ρυθμό και έδειξε γιατί αποκτήθηκε για να πάρει τα ηνία στη μεσαία γραμμή.

Με ύψος, όγκο, αλλά και τεχνική κατάρτιση που σπάνια συναντάς σε χαφ, ο Ράτσιτς κέρδισε τις μονομαχίες, μοίρασε σωστά και κάλυψε μεγάλο εύρος του γηπέδου. Δεν έκανε τίποτα το εξεζητημένο – και αυτό ήταν το πιο ενθαρρυντικό: απλός, ουσιαστικός, ηγετικός.

Κάρλος Πέρεθ: Δημιουργία και φαντασία

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός ήταν ίσως η πιο «καλλιτεχνική» πινελιά στο παιχνίδι των “κιτρινόμαυρων”. Έψαχνε διαρκώς χώρους ανάμεσα στις γραμμές, ζητούσε μπάλα, συνεργάστηκε καλά με τα άκρα και τις προωθήσεις του φορ.

Είχε συμμετοχή σε αρκετές φάσεις που έφτασαν κοντά στο γκολ, ενώ φάνηκε να διαθέτει πολύ καλή επαφή με την μπάλα και αίσθηση του ρυθμού.

Άτυχος ο Δώνης, αλλά πρόλαβε να δείξει διάθεση

Ο Τάσος Δώνης, στην πρώτη του ανεπίσημη εμφάνιση με τη φανέλα του ΑΡΗ, στάθηκε άτυχος καθώς αποχώρησε πρόωρα με ενοχλήσεις. Παρ’ όλα αυτά, στο σύντομο διάστημα που αγωνίστηκε, πρόλαβε να δείξει ένταση στο παιχνίδι του, επιθετικότητα και καλή αίσθηση του χώρου. Και πέτυχε κι ένα πολύ όμορφο γκολ

Ένα πρώτο «ναι» από τις μεταγραφές

Ο ΑΡΗΣ συνεχίζει το χτίσιμο της νέας του ομάδας με στόχο να παρουσιάσει ένα πιο ισορροπημένο, πιο σταθερό και πιο ανταγωνιστικό σύνολο. Το φιλικό με την Ανόρθωση, πέρα από το τελικό σκορ, πρόσφερε μια πρώτη ένδειξη ότι οι καλοκαιρινές κινήσεις έχουν γίνει με ποδοσφαιρική λογική και ξεκάθαρο πλάνο.

Η μεσαία γραμμή δείχνει πιο γεμάτη, η δημιουργία έχει περισσότερες λύσεις, ενώ –το κυριότερο– η ποιότητα έχει ανέβει.

Μεταγραφές που «κουμπώνουν», παίκτες που δείχνουν έτοιμοι να τραβήξουν κουπί και ξέρουν τι ζητούν. Ο ΑΡΗΣ χτίζεται βήμα-βήμα, το υλικό όμως δείχνει ελπιδοφόρο με δεδομένο μάλιστα ότι ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μεταγραφές.

Ο Μερκούρης Καραλιόπουλος στην Κ17 του ΑΡΗ!
Προηγούμενο άρθρο Ο Μερκούρης Καραλιόπουλος στην Κ17 του ΑΡΗ!
Επόμενο άρθρο Η συγκινητική κίνηση της Λίβερπουλ για Ζότα
Η συγκινητική κίνηση της Λίβερπουλ για Ζότα