Καταδικασμένος για βιασμό 12χρονου κοριτσιού θα εκπροσωπήσει την Ολλανδία στους Ολυμπιακούς του Παρισιού

από AllAboutARIS

Μία συνταρακτική είδηση έχει προκαλέσει σάλος στο διεθνές στερέωμα του αθλητισμού καθώς, όπως έγινε γνωστό, ο Στίβεν βαν ντε Βέλντε που έχει καταδικαστεί για τον βιασμό ενός 12χρονου κοριτσιού το 2016, θα αγωνιστεί στους ερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες εκπροσωπώντας την Ολλανδία στο μπιτς βόλεϊ.

Σύμφωνα με το Telegraph, το 2014 ο 19χρονος τότε Ολλανδός (που αποτελούσε ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα της Ολλανδίας στο μπιτς βόλεϊ) είχε γνωρίσει μέσω Facebook ένα 12χρονο κορίτσι από τη Βρετανία. Ο ίδιος, ταξίδεψε για το Ηνωμένο Βασίλειο, βρέθηκε με το 12χρονο κορίτσι και προχώρησαν σε σεξουαλικές πράξεις.

Το 2016, ο Βαν ντε Βέλντε παραδέχθηκε τις πράξεις του και καταδικάστηκε στην Αγγλία για σεξουαλική επαφή με ανήλικο κορίτσι, η οποία συνιστά βιασμό σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο και παράνομη συνουσία σύμφωνα με το ολλανδικό δίκαιο. Ο βιασμός εκ του νόμου ορίζεται στην Αγγλία ως μη εξαναγκασμένη σεξουαλική δραστηριότητα όπου ένα από τα άτομα είναι νεότερο από την ηλικία που απαιτείται για να συναινέσει στη συμπεριφορά.

Ο Βαν ντε Βέλντε καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών και, αφού εξέτισε μέρος της ποινής του στην Αγγλία, μεταφέρθηκε στην Ολλανδία βάσει συνθήκης μεταξύ των δύο χωρών. Κατά τη διαδικασία, η ποινή προσαρμόστηκε επίσης στα πρότυπα του ολλανδικού δικαίου και μόλις 12 μήνες μετά αποφυλακίστηκε. Μετά την αποφυλάκισή του, ο Βαν ντε Βέλντε αναζήτησε και έλαβε επαγγελματική συμβουλευτική ενώ τότε είχε δηλώσει πως αυτό ήταν «το μεγαλύτερο λάθος της ζωής του» και τόνιζε πως ήταν ένας «χαμένος έφηβος» που «χρειαζόταν βοήθεια».

Βγαίνοντας από τη φυλακή συνέχισε το μπιτς βόλεϊ, παντρεύτηκε και σήμερα έχει ένα παιδί δύο ετών ενώ με τον παρτενέρ του στο διπλό του μπιτς βόλεϊ πήραν την πρόκριση και έπειτα επιλέχθηκαν από την Ολλανδική Ολυμπιακή Επιτροπή για να εκπροσωπήσουν τη χώρα στους ερχόμενους Ολυμπιακούς.

Η Βρετανική Ολυμπιακή Επιτροπή με ανακοίνωσή της εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τη συγκεκριμένη επιλογή των Ολλανδών ενώ η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή παραμένει ουδέτερη τονίζοντας πως η επιλογή είναι ζήτημα των εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών και πως δεν της επιτρέπεται να παρέμβει.

Σύμφωνα με όσα γράφει το μέσο The Australian, o βαν ντε Βέλντε έχει περάσει ψυχολογικά τεστ και πληροί τις προϋποθέσεις της ΔΟΕ για να αγωνιστεί στο Παρίσι ενώ έχει τη στήριξη της ολλανδικής ομοσπονδίας βόλεϊ.

Προτεινόμενα Άρθρα