Μακελειό στον Καναδά: Ένοπλος "ντύθηκε αστυνομικός" και σκότωσε 16 ανθρώπους (vid)

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Ενοπλος, που μεταμφιέστηκε σε αστυνομικό στη Νέα Σκωτία εξαπέλυσε επιθέσεις σε διάφορα μέρη και σκότωσε συνολικά 16 ανθρώπους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης, ο 51χρονος Γκάμπριελ Γουόρτμαν, ιδιοκτήτης οδοντοτεχνικού εργαστηρίου, φόραγε μέρος στολής αστυνομικού και είχε κάνει μετατροπές στο αυτοκίνητό του για να μοιάζει με περιπολικό.

Η επικεφαλής της αστυνομίας σε εθνικό επίπεδο, η Μπρέντα Λάκι, ενημέρωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CBC ότι ο Γουόρτμαν δολοφόνησε 16 ανθρώπους και είναι νεκρός, αποφεύγοντας ωστόσο να επιβεβαιώσει την πληροφορία που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CTV ότι ο ένοπλος σκοτώθηκε από αστυνομικό έπειτα από δωδεκάωρο ανθρωποκυνηγητό.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε για πυροβολισμούς σε ένα σπίτι στη μικρή, παραθαλάσσια κοινότητα Πόρταπικ και όταν έφτασε στο σημείο, βρήκε «πολλούς νεκρούς» μέσα και έξω από το σπίτι, εξήγησε αξιωματικός της αστυνομίας. Είχαν επίσης γίνει εμπρησμοί σε διάφορα σπίτια στην κοινότητα.

 
 
Αστυνομικοί αντάλλαξαν κατόπιν πυρά με τον Γουόρτμαν, που διέφυγε χρησιμοποιώντας διάφορα αυτοκίνητα, ανάμεσά τους και αυτό που είχε τροποποιήσει ώστε να μοιάζει με περιπολικό.

Προτεινόμενα Άρθρα