Γιουτίκας στον Libero 107,4: "Είμαι αισιόδοξος για τον ΑΡΗ, αποπνέει υγεία" (audio)

από AllAboutARIS

Στον Libero 107.4 μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Γιουτίκας, μιλώντας μεταξύ άλλων και για την πορεία του ΑΡΗ.

Ο κ.Γιουτίκας αναφέρθηκε στο χθεσινό παιχνίδι των κιτρινόμαυρων και τους στόχους που έχει θέσει η ομάδα ενώ αναλώθηκε και στις δράσεις της Περιφέρειας με έργα ανάπτυξης που εκπονούνται για περιοχές της Θεσσαλονίκης και το θέμα ανάπλασης των γηπέδων.

Για το χθεσινό εντυπωσιακό γκολ του Γκάνεα: “Ήταν φοβερό σουτ. Το έπιασε όπως έπρεπε και πήγε εκεί που έπρεπε. Δεν το περιμέναμε, ακούγαμε ότι έχει πολύ καλά στοιχεία στις προπονήσεις και επιτέλους φάνηκαν και στο γήπεδο. Όμως ενώ έχεις ικανοποίηση που κερδίζει η ομάδα σου, δε νιώθεις αυτήν τη χαρά, γιατί το γήπεδο είναι άδειο. Είναι μία πολύ ιδιαίτερη χρονιά για όλους όσοι οι Κυριακές τους είναι το γήπεδο. Ελπίζω, αφού ξεπεράσουμε την πανδημία, από Σεπτέμβριο να έρθουμε σε μία κανονικότητα.”

Για την επικράτηση του ΑΡΗ κόντρα στον Ατρόμητο: “Ηταν ένα ωραίο ματς, ο ΑΡΗΣ πέτυχε πολύ ωραία γκολ και έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο. Είχαμε διαστήματα με απόλυτη κατοχή. Κάτι μας έλειπε στην τελική πάσα, όμως η ομάδα κέρδισε και δίνει χαρά στον κόσμο της. Φτάσαμε Μάρτιο και η ομάδα είναι στη 2η θέση, αυτό εμάς τους Αρειανούς μας δίνει μία μεγάλη χαρά. Τα δύσκολα βέβαια αρχίζουν τώρα. Τα ματς είναι πολύ κρίσιμα, όμως υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ομάδα. Η ομάδα έχει ρόλους, παίζει ωραίο ποδόσφαιρο κι αυτό οφείλεται στον προπονητή. Πιστεύω ότι και στα πλέι οφ η ομάδα θα δείξει το σωστό πρόσωπο ώστε να κατακτήσει όλους τους στόχους που έχει θέσει.”

Για την εμπιστοσύνη που είχε στον Άκη Μάντζιο από την πρώτη στιγμή: “Άποψή μου είναι ότι πρέπει να στηρίζουμε τους προπονητές, να τους δίνουμε χρόνο. Ο Άκης Μάντζιος πήρε την ευκαιρία και έδειξε ότι μπορεί. Τον στηρίζουμε, όπως στηρίζουμε όλους όσοι είναι στον οργανισμό του ΑΡΗ, προπονητές, προέδρους, διευθυντές, να πάρουν το χρόνο και να δείξουν τη δουλειά τους. Αυτό το κέρδισε ο Μάντζιος και το απέδειξε και στους πιο δύσπιστους.”

Για το Κύπελλο και την Ευρώπη: “Εγώ είμαι πάντα αισιόδοξος. Θεωρώ ότι ο ΑΡΗΣ θα πετύχει τους στόχους της. Είναι στιβαρή, έχει γεμάτο ρόστερ και είναι μια ομάδα που αποπνέει υγεία. Υπάρχει ένα πάρα πολύ καλό κλίμα που φαίνεται και στο γήπεδο. Χρειάζεται και τύχη, έχει έναν πολύ δύσκολο αγώνα με τον Ολυμπιακό. Σ’ αυτό το ματς κρίνεται στόχος και ο Ολυμπιακός θα έρθει για να χτυπήσει το ματς. Θεωρώ ότι ο ΑΡΗΣ θα ανταπεξέλθει, ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε αφού ξαναπαίξαμε μαζί τους. Πιστεύω να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα και να πετύχουμε ένα γκολ, ένας αγώνας είναι.”

Για τις δράσεις στην Περιφέρεια Μακεδονίας (αθλητικά): “Ο αθλητισμός είναι μια διέξοδος για όλους. Όπως ξέρετε και από άλλες Περιφέρειες χρηματοδοτούνται έργα που ασχολούνται με το περιβάλλοντα χώρο των γηπέδων. Οποιαδήποτε ομάδα έχει ένα πλάνο, διαμόρφωση εξωτερικού χώρου, στο οποίο είναι σύμφωνος και ο Δήμος, η Περιφέρεια στέκεται αρωγός με την προϋπόθεση να έχει γίνει ώριμη μελέτη. Θέλω να πιστεύω και ο ΑΡΗΣ είναι μια πολύ καλή ευκαιρία οτιδήποτε μελετηθεί και θέλει να κάνει, να σταθούμε κοντά του. Το ίδιο ισχύει για όλες τις ομάδες.”

Για τις οικονομικές δυσκολίες στις επιχειρήσεις και το πρόγραμμα ενίσχυσης: “Πρόκειται για το πρόγραμμα “Διέξοδος”, πρόγραμμα ενίσχυσης, διευκόλυνσης των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία. Στηρίζουμε αδύναμες επιχειρήσεις που έχουν πρόβλημα ρευστότητας.”

Και συνέχισε: “Διανύουμε μια εποχή δυσκολιών ωστόσο η Περιφέρεια δεν σταμάτησε να λειτουργεί. Έχει δρομολογήσει και άλλα έργα. Υπάρχουν τομείς που γνωρίζουν άνθηση στη Θεσσαλονίκη όπως τα “Logistics”. Έχουμε προετοιμάζει το έδαφος για νέους επενδυτές. Έχουμε αδειοδοτήσει ήδη 300 επιχειρήσεις, πολλές στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Στηρίζουμε τη προσπάθεια και έχουμε εκπονήσει μελέτη για να συνδέσουμε την Εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών με το δρόμο που τρέχει παράλληλα στη βιομηχανική περιοχή και την Εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Εδέσσης στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου. Έτσι θα βοηθήσουμε τη μεταφορά των προϊόντων αλλά και τη μετακίνηση των κατοίκων του Δήμου Χαλκηδόνας προς τη Θεσσαλονίκη. Θα δώσει μεγάλη ανάσα αυτός ο δρόμος. Δουλεύουμε παράλληλα και στη “κυκλική οικονομία”, βοηθούμε Δήμους, χρηματοδοτούμε, για να γίνουν βιώσιμες οι υποδομές και οι συνθήκες διαβίωσης των πολιτών.”

Για τους εμβολιασμούς: “Είμαι αισιόδοξος. Έχει περάσει μόλις 1 χρόνος που μπήκε στη δίνη της πανδημίας. Είναι άθλος της επιστήμης που κατάφεραν τόσο σύντομα να βγάλουν το εμβόλιο. Εμβολιάζεται ήδη πολύς κόσμος. Οι ηλικιωμένοι πηγαίνουν με χαρά να το κάνουν. Πρέπει να περάσουμε το μήνυμα ότι όλοι οφείλουν να εμβολιαστούν, για να επανέλθουμε σύντομα στην κανονικότητα. Το 2021 είναι μια μεταβατική περίοδος για να δούμε και το εμβόλιο τι αποτελεσματικότητα θα έχει. Μέτρα θα έχουμε, ωστόσο όσοι περισσότεροι αποκτούν ανοσία, τόσο πιο γρήγορα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα.”

Για την ανάπτυξη του σιδηροδρόμου στη Δυτική Θεσσαλονίκη: “Το συγκεκριμένο δίκτυο μπορεί να φιλοξενήσει εγκατάσταση για προαστικό. Είμαστε σε καλή συζήτηση με το Υπουργείο και την ΕΡΓΟΣΕ. Θα ολοκληρωθούν το επόμενο διάστημα συγκεκριμένες μελέτες και θα είμαστε έτοιμοι να χρηματοδοτήσουμε την ανάπτυξη του δικτύου, για να δώσει ένα ακόμα Μέσο μεταφοράς στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Είναι ένα έργο εφικτό.”

Προτεινόμενα Άρθρα