Η τεράστια πρόκριση επί της Μπενφίκα

από AllAboutARIS

Πριν από 34 χρόνια και πιο συγκεκριμένα στις 3 Οκτωβρίου του 1979 ο ΑΡΗΣ ηττήθηκε 2-1 από την Μπενφίκα στο «Ντα Λουζ» της Λισσαβόνας, αλλά πήρε μια σπουδαία πρόκριση.

Πριν από 34 χρόνια και πιο συγκεκριμένα στις 3 Οκτωβρίου του 1979 ο ΑΡΗΣ ηττήθηκε 2-1 από την Μπενφίκα στο «Ντα Λουζ» της Λισσαβόνας, αλλά πήρε μια σπουδαία πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ (όπως υπενθύμισε το πρωί η ΠΑΕ ΑΡΗΣ στην σελίδα της στο facebook).

Σε ό,τι αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι «κίτρινοι» με «προίκα» το 3-1 του πρώτου αγώνα στο γήπεδο Χαριλάου, προσπάθησαν να κάνουν όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση του σκορ στην αναμέτρηση που έγινε στην Πορτογαλία.
Στο 21’ ο Ρεϊνάλντο με κεφαλιά έκανε το 1-0, ενώ στο 50’ ο Γκόμεζ με σουτ διπλασίασε το σκορ. Όμως οι παίκτες της Μπενφίκα δεν υπολόγιζαν στον Σεμερτζίδη κατά πρώτο λόγο και στον Γιώργο Παντζιαρά κατά δεύτερο, ο οποίος πραγματοποίησε εντυπωσιακές επεμβάσεις τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο.  Δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι η μισή πρόκριση ανήκε στον Κύπριο γκολκίπερ που εκείνο το βράδυ έπιανε τα άπιαστα.

Η σύνθεση του ΑΡΗ: Παντζιαράς, Πάλλας, Μόκαλης, Βένος, Φοιρός, Κούης, Ζήνδρος (46’ Μιχαλήτσος), Μπαλλής (68’ Βάγγης), Ανανιάδης, Σκόμποε, Σεμερτζίδης.

Προτεινόμενα Άρθρα