Φέτελ… τεσσάρων αστέρων!

από AllAboutARIS

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ πανηγύρισε τη νίκη στην Ινδία και κατέκτησε και μαθηματικά τον τέταρτο σερί τίτλο του και… υποκλίθηκε στο μονοθέσιό του. Τέταρτο συνεχόμενο και για τη Red Bull.

Ο Γερμανός έκανε αυτό που έπρεπε στην Ινδία. Πανηγύρισε τη νίκη και δεν τον ένοιαζε καν τι έκανε ο Φερνάντο Αλόνσο και κατέκτησε και μαθηματικά τον τέταρτο σερί τίτλο του στη Formula1. Μάλιστα, το πανηγύρισε δεόντως κάνοντας τα… κόλπα του στην πίστα με το πέσιμο της καρό σημαίας.

Στη συνέχεια, βγήκε από το μονοθέσιό του, αποθεώθηκε απ` τον κόσμο, στον οποίο πέταξε τα γάντια του και υποκλίθηκε στην RB9. Την ίδια στιγμή η Red Bull κατέκτησε και μαθηματικά επίσης το τέταρτο συνεχόμενο πρωτάθλημα στους κατασκευαστές και συνάμα το τέταρτο σερί νταμπλ.

Ο Γερμανός ήταν το πρόσωπο του και πριν το βάθρο έσπευσε να αγκαλιάσει τον Άντριαν Νιούι, που είναι ο… υπεύθυνος για την κυριαρχία των «κόκκινων ταύρων». Από εκεί και πέρα, τα υπόλοιπα λίγο πολύ περίσσευαν! Ο Νίκο Ρόζμπεργκ διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση, αν και χρειάστηκε να δώσει αρκετές μάχες, όταν βρέθηκε σε πιο πίσω θέσεις.

Τον ακολούθησε ο Ρομάν Γκροζάν, ο οποίος εκκίνησε 17ος και κατέληξε στο βάθρο αφήνοντας πίσω του τον Φελίπε Μάσα, που πραγματοποίησε εξαιρετική εκκίνηση και βρέθηκε μπροστά από τις δυο Mercedes. Πίσω από τον Βραζιλιάνο ήταν οι Σέρχιο Πέρεζ, Λιούις Χάμιλτον, Κίμι Ραϊκόνεν, Πολ ντι Ρέστα, Άντριαν Σούτιλ, με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο να συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα.

Εκτός αυτής έμεινε ο Φερνάντο Αλόνσο, που… πλήρωσε την σπασμένη πτέρυγα στον πρώτο γύρο. Ο Ισπανός είχε επαφή με τον Μαρκ Γουέμπερ λίγο μετά την εκκίνηση, με αποτέλεσμα να φύγει κομμάτι από την μπροστινή του πτέρυγα και να καταστραφεί ο αγώνας του βλέποντας την καρό σημαία 11ος.

Όσο για τον έτερο πιλότο της Red Bull, τον… έφαγε και πάλι η στρατηγική. Με τα πιτ στοπ, βρέθηκε πίσω από τον ομόσταυλό του, ενώ στον 39ο γύρο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω προβλήματος στο κιβώτιο ταχυτήτων. Τέλος, εκτός τέθηκαν και οι Νίκο Χούλκενμπεργκ, Σαρςλ Πικ, Γκιέντο φαν ντερ Γκαρντ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Φέτελ Red Bull Νικητής

Ρόζμπεργκ Mercedes +29.8

Γκροζάν Lotus Renault +39.8

Μάσα Ferrari +41.6

Πέρεζ McLaren +43.8

Χάμιλτον Mercedes +52.4

Ραϊκόνεν Lotus Renault +67.9

Ντι Ρέστα Force India +72.8

Σούτιλ Force India +74.7

Ρικιάρντο Toro Rosso +76.2

Αλόνσο Ferrari +78.2

Μαλντονάντο Williams +78.9

Βερν Toro Rosso +1 γύρο

Μπάτον McLaren +1 γύρο

Γκουτιέρεζ Sauber +1 γύρο

Μπότας Williams +1 γύρο

Τσίλτον Marussia +2 γύροι

Μπιανσί Marussia +2 γύροι

Εγκατέλειψαν

Χούλκενμπεργκ Sauber 54ο γύρο

Γουέμπερ Red Bull 39ο γύρο

Πικ Caterham 35ο γύρο

Φαν ντερ Γκαρντ Caterham 1ο γύρο

Βαθμολογία οδηγών

Φέτελ 322

Αλόνσο 207

Ραϊκόνεν 183

Χάμιλτον 169

Γουέμπερ 148

Ρόζμπεργκ 144

Γκροζάν 102

Μάσα 102

Μπάτον 60

Ντι Ρέστα 40

Χούλκενμπεργκ 39

Πέρεζ 33

Σούτιλ 28

Ρικιάρντο 19

Βερν 13

Γκουτιέρεζ 6

Μαλντονάντο 1

Βαθμολογία κατασκευαστών

Red Bull 470

Mercedes 313

Ferrari 309

Lotus Renault 285

McLaren 93

Force India 68

Sauber 45

Toro Rosso 32

Williams 1

Marussia 0

Caterham 0

πηγή: gazzetta.gr

Προτεινόμενα Άρθρα