Και η παρακμή είχε τα όριά της (Vid)

από AllAboutARIS

Πόσοι, άραγε, θυμούνται τα όσα υπέστη ο ΑΡΗΣ λίγα χρόνια πριν;

Ηταν τέλη Νοέμβρη, για την ακρίβεια σαν σήμερα, όταν ο “μπασκετικός” ΑΡΗΣ διήγαγε μια από τις χειρότερες περιόδους της ιστορίας του. Σε μια χρονιά, που είχε ξεκινήσει με πλατιά χαμόγελα, με καλό ρόστερ (Ντάντε Καλάμπρια, Τζόσουα Γκραντ, Αντονυ Μπόουϊ, Τζέιμς Φόρεστ) και με έναν προπονητή, ο οποίος ήταν… εγγύηση επιτυχίας. Ο Ντράγκαν Σάκοτα είχε αρχίσει να δημιουργεί ανταγωνιστική ομάδα, στηριζόμενος στα… λόγια του Γιάννη Καρακίτσου. Ενα όνομα συνυφασμένο με ιστορίες επιστημονικής φαντασίας, όπως εκείνης της της 29ης Νοεμβρίου του 2000.

Ο Σάκοτα διαπίστωσε, πολύ γρήγορα, το ποιόν του Καρακίτσου και βλέποντας αρκετούς παίκτες να αποχωρούν κακείν-κακώς (ορισμένοι, μάλιστα, πριν ξεκινήσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις), αποφάσισε να αφήσει τον “κιτρινόμαυρο” πάγκο. Ο “μεγαλομέτοχος” του ΑΡΗ, μαζί με τον άμεσο συνεργάτη του, Σταύρο Σερπάνο, κινούνται… αστραπιαία και αποφασίζουν να φέρουν στη Θεσσαλονίκη τον Ουκρανό (!) προπονητή, Αντρέι Ποτκομίροβ.

Λίγες μέρες πριν εργαζόταν στην Κύπρο και την ΠΑΕΕΚ Κερύνειας, έχοντας απολογισμό μια νίκη και έξι (βαριές) ήττες, στις πρώτες επτά αγωνιστικές της Α1 κατηγορίας της Μεγαλονήσου.

Ο Ποτκομίροβ ήρθε στη Θεσσαλονίκη και έγινε γνωστό ότι θα μεταβεί στο “Παλαί” για να προπονήσει την ομάδα. Οι φίλοι των “κίτρινων” το έμαθαν και πήγαν, από νωρίς, στο γήπεδο, προκειμένου να τον αποτρέψουν από το “πιάσει” δουλειά στον “κιτρινόμαυρο” πάγκο. Οταν είδαν τον Σταύρο Σερπάνο μαζί με τον Ουκρανό, ανέλαβαν… δράση και τους έτρεψαν σε φυγή, σώζοντας την ομάδα τους από τις… γνώσεις ενός -παγκοσμίως- άσημου προπονητή, για τον οποίο κανείς δεν έμαθε την τύχη του.

Λεπτομέρεια στην όλη υπόθεση ήταν πως ο Ποντκομίροβ ήθελε να φέρει μαζί του και δύο Αμερικανούς, που είχε στην πρώην ομάδα του και με τους οποίους μοιραζόταν το ίδιο σπίτι!

Ο… παρ` ολίγον προπονητής (;) των Θεσσαλονικέων δεν “ξαναπάτησε” ούτε στον περιβάλλοντα χώρο του Αλεξανδρείου και, προς στιγμήν, χρέη τεχνικού επρόκειτο να αναλάβει ο αρχηγός της ομάδας, Γιώργος Φλώρος. Κάτι που -τελικά- δεν έγινε, καθώς την ομάδα ανέλαβε ο Στιβ Γιατζόγλου.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να θυμηθείτε τί ακριβώς συνέβη, πριν ακριβώς 13 χρόνια, σε μια περίοδο, όπου -εκτός των όλων τραγικών γεγονότων- που συνέβησαν στο καλαθοσφαιρικό τμήμα, οι Καρακίτσος και Σερπάνος προσπάθησαν να μεταφέρουν την έδρα του ΑΡΗ στην Αθήνα.