Δυσκολεύτηκε, αλλά νίκησε (0-1) (pics)

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο ΑΡΗΣ δυσκολεύτηκε αρκετά, αλλά τελικά κατάφερε να πάρει αυτό το οποίο ήθελε στην Αρναία.

Η νίκη με 0-1 ήρθε στο τέλος και πιο συγκεκριμένα στο 84 με τον Σαμαρά να λυτρώνει άπαντες στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο. Βέβαια το γκολ του Πανσερραικού λίγο αργότερα στο Κοκκινόχωμα περιόρισε τα χαμόγελα, αλλά πλέον ο ΑΡΗΣ περιμένει τον πρωτοπόρο στο Κλ. Βικελίδης.

Το παιχνίδι στην Αρναία ήταν κακό σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο με τον ΑΡΗ να προσπαθεί, αλλά να μην μπορεί να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων.

Σε ολόκληρο το ματς η Αρναία έκανε ένα σουτ και αυτό άουτ την ίδια στιγμή βέβαια που και ο ΑΡΗΣ δυσκολευόταν πάρα πολύ να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν από τα χειρότερα φέτος με κάποιες ατομικές ενέργειες του Νλουντούλου ή του Παπαδόπουλου που όμως έμεναν ημιτελείς. Μεγάλη ευκαιρία δεν είχε καμία από τις δυο ομάδες.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΡΗΣ χωρίς να πιάσει μεγάλα στάνταρ απόδοσης ανέβασε την πίεσή του ψηλά και δυσκόλευε πολύ περισσότερο τους γηπεδούχους.

Στο 61 ο Μάουρο Πόι έχασε μεγάλη ευκαιρία καθώς το σουτ του πέρασε, λίγο άουτ. Στο 65 ο Καλογέρης δεν πρόλαβε για λίγο την μπάλα μετά από γύρισμα του Κωνσταντινίδη, ενώ στο 69 χάθηκε τεράστια ευκαιρία, όταν ο Σαμαράς πέρασε την μπάλα πάνω από τον γκολκίπερ των γηπεδούχων και ο Γκόλιας μόνος του με την εστία δεν μπόρεσε να σκοράρει καθώς ο Μενικάλι έδιωξε την μπάλα πάνω στην γραμμή.

ΛΥΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΣΑΜΑΡΑ ME..ΗΡΩΙΚΟ ΓΚΟΛ

Ο ΑΡΗΣ πίεζε για το γκολ, αλλά οι γηπεδούχοι κρατούσαν μέχρι όμως το 83, όταν σε μία φάση διαρκείας ο Σαμαράς από κοντά έσπρωξε την μπάλα με εντυπωσιακό τρόπο προς τα δίχτυα και αυτή την φορά ο Μενικάλι που πάλι προσπάθησε να απομακρύνει δεν τα κατάφερε και έτσι έγινε το 0-1.
Μάλιστα στην εξέλιξη ο Σαμαράς δέχθηκε χτύπημα με αποτέλεσμα να μείνει για λίγο στο έδαφος αναίσθητος, αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά.

Το σκορ έμεινε ως το τέλος και το 11ο (!) λεπτό των καθυστερήσεων – λεπτό στο οποίο επεδίωξε και πήρε δεύτερη κίτρινη ο Μενικάλι-λόγω μίας διακοπής στο δεύτερο ημίχρονο λόγω έντασης στην κερκίδα των γηπεδούχων και χωρίς συμμετοχή των οπαδών του ΑΡΗ που βρίσκονταν στην άλλη πλευρά και σε όλο το ματς είχαν υποδειγματική συμπεριφορά.

Στο 90΄ο AΡΗΣ είχε την ευκαιρία να πετύχει το 0-2, αλλά η μπάλα στη σέντρα του Φερνάντες βρήκε το δοκάρι.

Απόλλων Αρναίας: Kαραβελίδης, Σαλεπής, Μενικάλι, Τόνεβ, Τζιότζιος, Καρκατζάνης(66΄ Μπιμπισίδης) Μπουλγουρίδης, Προβατίδης, Παπουτσής(77΄Ρίζο), Γεωργίου (37 Κεφαλάς), Ιορδανίδης

ΑΡΗΣ: Φυσέκης, Φερνάντες, Σαμαράς, Γκόλιας, Λιόνης, Καλογέρης, Πόι, Ν΄Λουντούλου (90 Σταυρόπουλος), Σανιά, Καπνίδης(61 Κωνσταντινίδης), Παπαδόπουλος(46 Νάκας)

Προτεινόμενα Άρθρα