Θέμα… προσδοκιών!

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Στον ΑΡΗ είναι αλήθεια ότι ανέκαθεν υπήρχε πρόβλημα διαχείρισης κρίσεων.

Είναι φυσιολογικό σε ένα μεγάλο σύλλογο όπως ο ΑΡΗΣ να υπάρχουν πολλές και διαφορετικές απόψεις. Συνήθως βέβαια- και αυτό δεν συμβαίνει μόνο στον ΑΡΗ- οι απόψεις που προβάλλονται περισσότερο, αλλά και γίνονται αντικείμενο συζήτησης είναι των…αιρετικών, των φωνακλάδων και αυτών που πολλές φορές προσπαθούν να επιβάλλουν την δική τους άποψη.

Στον ΑΡΗ είναι αλήθεια ότι ανέκαθεν υπήρχε πρόβλημα διαχείρισης κρίσεων. Φέτος στο ποδόσφαιρο η μία και μοναδική απώλεια βαθμών με την ισοπαλία στην Χρυσούπολη δεν δημιούργησε…κρίση γιατί έτσι και αλλιώς η ομάδα είναι πρώτη με διαφορά.

Είναι όμως στην Γ΄εθνική και για αυτό φυσιολογικά στον Αρειανό όλα μοιάζουν…περίεργα. Και αήττητος να ανέβει την κατηγορία θα βγει να πει γιατί έφερες 2-3 ισοπαλίες. Και μόνο νίκες να κάνει από δω και πέρα θα πει γιατί δεν παίζει και καλή μπάλα ή γιατί κέρδισε με 2-3 και όχι 0-5.

Και όμως ακόμα και αυτά που μπορεί σε κάποιους να μοιάζουν παράλογα, έχουν λογική.
Η λογική ειδικά στην Ελλάδα πολλές φορές δεν συνάδει με τον ρεαλισμό. Η λογική στην Ελλάδα είναι το… ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ. Άρα είτε έχεις Γαλανό και την ομάδα που είχες πέρσι, είτε έχεις Καλαιτζίδη και την ομάδα που είχες στον δεύτερο γύρο, είτε έχεις Καρυπίδη και την ομάδα που έχεις φέτος, οι προσδοκίες είναι οι ίδιες, για να μην πω ότι όσο περνάει ο καιρός μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο.

Είναι, λοιπόν, φυσιολογικό, φέτος ο Αρειανός να περιμένει μία άνετη άνοδο με μεγάλη διαφορά, ακόμα και αήττητος και από τον Γενάρη να χτίζει την ομάδα της επόμενης σεζόν, ώστε να περάσει…τρένο και από την δεύτερη κατηγορία και να επιστρέψει εκεί όπου πραγματικά ανήκει. Αυτές είναι οι προσδοκίες του και θα μπορούσε να πει κανείς ότι σε αυτό το…. ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ (που πέρσι δεν ήσουν) συναντά την ρεαλιστική αποτίμηση του ρόστερ σου, του προπονητή σου και την αντίστοιχη σύγκριση με τους αντιπάλους σου.

Συμβαίνει το ίδιο και στο μπάσκετ; ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΧΙ. Προσθέστε στο ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ και το… Αυτοκράτορας παρέα με τα 21 τρόπαια του συλλόγου που κρέμονται από το ταβάνι. Πασπαλίστε με τον δικαιολογημένο ενθουσιασμό από την έλευση ισχυρού επενδυτή, με μία μεγάλη δόση της ανάγκης αποκοπής από το δύσκολο παρελθόν της τελευταίας μίζερης πενταετίας. Γαρνιτάρετε με τον τριπλασιασμό του μπάτζετ, την έλευση νέων και καλών παικτών και ολοκληρώστε με τις τοποθετήσεις περί Ευρωλίγκας,αλλά πάνω από όλα την δεδομένη αίσθηση ότι… ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!…………………………………………………………………………………..

Προτεινόμενα Άρθρα