Έληξε η συνεργασία Μαρινόπουλος – Καρυπίδης

από AllAboutARIS

Μαρινόπουλος-Καρυπίδης: Αποφάσισαν τη λύση της σύμβασης franchising.

Ξεκαθαρίζει το τοπίο στο μέτωπο του ομίλου Μαρινόπουλο με γοργούς ρυθμούς καθώς το απόγευμα του Σαββάτου με Δελτίο Τύπου της μίας γραμμής η Μαρινόπουλος ανακοίνωσε ότι: ” Οι εταιρείες Μαρινόπουλος ΑΕ και Αφοί. Καρυπιδη ΑΕΕΕ ανακοινώνουν την από κοινού απόφαση τους για λύση της μεταξύ τους σύμβασης δικαιόχρησης” (σ.σ. κοινώς franchise).

Πρόκειται για μία συμφωνία η οποία ουσιαστικά δεν έκλεισε ούτε χρόνο – είχε υπογραφεί πέρυσι τον Μάρτιο και αφορούσε τα καταστήματα της αλυσίδας Αρβανιτίδης που είχε εξαγοράσει η Karipidis Bros – συμφερόντων του σημερινού προέδρου του Άρη – και τα οποία είχαν μπει κάτω από το σήμα της Carrefour Μαρινόπουλος η οποία είχε αναλάβει και την τροφοδοσία τους.

Πρόκειται για 142 καταστήματα κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα και σύμφωνα με πληροφορίες του news247 αναμένεται να ανακοινωθεί από την πλευρά Καριπίδη η νέα συνεργασία με άλλον όμιλο του λιανεμπορίου η οποία θα βάλει υπό την σκέπη του το δίκτυο. Υπενθυμίζεται ότι η ανακοίνωση αυτή έρχεται ένα 24ώρο μετά από την ανακοίνωση της συμφωνίας για σύσταση κοινής εταιρείας, από την Μαρινόπουλος και την Σκλαβενίτης , η οποία θα εκμεταλλεύεται τα υπερμάρκετ της πρώτης.

Προτεινόμενα Άρθρα