Παιχνίδι όπως στην Φρανκφούρτη, αλλά με καλό τέλος.

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ, από δική του λάθος διαχείριση κόντεψε να ηττηθεί από την Κύμη, αλλά στο εξτρά πεντάλεπτο της παράτασης αποδείχθηκε πιο αποτελεσματικός από την αντίπαλό του και πήρε το ροζ φύλλο αγώνα.

Οι «κίτρινοι» παρουσίασαν για ένα ακόμη παιχνίδι πολλές διακυμάνσεις στην απόδοσή τους. Υπήρχαν στιγμές κατά την διάρκεια του αγώνα που η αμυντική τους λειτουργία ήταν σεμιναριακή (αποκορύφωμα οι μόλις 5 πόντοι της Κύμης στη Β΄ περίοδο), υπήρχαν και στιγμές που ο διακόπτης γύρισε και το ένα λάθος διαδέχονταν το άλλο.

Η ομάδα του Πρίφτη κατάφερε να προηγηθεί με +10 στο ημίχρονο (25-35) και με το ξεκίνημα της επανάληψης το έμμεσο τρίποντο του Γιάνκοβιτς έφερε την τιμή της διαφορά στην μέγιστη τιμή της (25-38). Εκεί η Κύμη αντέδρασε και βρίσκοντας λύσεις από τον Τσούπκοβιτς, μείωσε σε απόσταση βολής (36-38). Η εξέλιξη αυτή έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου. Οι «κίτρινοι» το άκουσαν, ο Τσαϊρέλης με τον Ζάρα έβαλαν τα σουτ και η απόσταση αυξήθηκε εκ νέου.

Στην τελευταία περίοδο, το +12  (52-64) 7,57 πριν την λήξη έδωσε μαξιλαράκι ασφαλείας, αλλά κάπου εκεί ξύπνησαν μνήμες Φρανκφούρτης. Όπως στο ματς του BCL  με τους Σκάιλαϊνερς, εκεί όπου η γερμανική ομάδα είχε ανατρέψει διαφορά 10 πόντων στην τελευταία περίοδο, έτσι και κόντρα στην Κύμη, οι «κίτρινοι» απώλεσαν την διψήφια διαφορά τους και βρέθηκαν να κυνηγάνε στο σκορ, πριν ο Κάμινγκς με 2 βολές, επαναφέρει τις ισορροπίες (71-71), 15΄΄ πριν την λήξη. Στον χρόνο που απέμενε, ο Ξανθόπουλος έκλεψε δίνοντας την τελευταία κατοχή στον ΑΡΗ. Ο Κάμινγκς πήγε στο αγαπημένο του παιχνίδι, αλλά αστόχησε στην προσπάθειά του για λέι-απ, καθώς του έγιναν προηγουμένως και 2-3 φάουλ. Στην επαναφορά των 2΄΄ ο Ντραγκίτσεβιτς δεν βρήκε στόχο στο τρίποντο που επιχείρησε και το ματς πήγε σε παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο το μπάσκετ πέρασε σε δεύτερη μοίρα και την θέση του πήρε το σκληρό παιχνίδι, με τους παίκτες να στήνονται διαρκώς στην γραμμή για να εκτελέσουν βολές. Σε μία από τις λίγες φάσεις που δεν διακόπηκε με φάουλ, ο Καββαδάς έσωσε την κατοχή με το επιθετικό ριμπάουντ και με καλάθι από κοντά, έδωσε «αέρα» 4 πόντων στην ομάδα του. Αυτή η διαφορά, στον χρόνο που απέμενε, αποδείχθηκε αρκετή, με τον ΑΡΗ να παίρνει εν τέλει το ροζ φύλλο.

Προτεινόμενα Άρθρα