«Έπνιξε» τη Σερβία η Εθνική πόλο γυναικών

από AllAboutARIS

Η Εθνική πόλο γυναικών σάρωσε 24-8 τη Σερβία στο Ζρένιανιν της πρώην γιουγκοσλαβικής χώρας στην πρεμιέρα του δεύτερου προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και ξεκίνησε με το «δεξί» την προσπάθεια πρόκρισης.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα από το τέλος του δεύτερου οκτάλεπτου, όταν και προηγήθηκε 8-7, έκανε σερί 16-0 και πήγε στο +17, φτάνοντας στο 24-7 και δέχτηκε γκολ στην εκπνοή.

Το πρώτο οκτάλεπτο εξελίχθηκε σε μονομαχία της Μυριοκεφαλιτάκη και της Κριστίνα Ίλιτς. Η Εθνική ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ, όμως δεν κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ, κάτι που συνέβη στο δεύτερο οκτάλεπτο, με τα δυο τέρματα της Ελληνιάδη και της Νίνου για το 7-5. Η Μυριοκεφαλιτάκη έφερε το 8-6, όμως από το τέλος του οκτάλεπτου το ματς ήταν ελληνικός μονόλογος.

Αρχικά, με δυο γκολ σε 30’’ η Εθνική πήγε στο ημίχρονο με +3, ενώ ήταν χαρακτηριστικό ότι στη δεύτερη περίοδο δέχτηκε μόλις δυο τέρματα. Η Εθνική συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, αφού, με σερί 7-0, έφτασε στο 17-7 στο τέλος του τρίτου οκτάλεπτου και αργότερα στο 24-7.

Οκτάλεπτα: 5-5, 5-2, 7-0, 7-1

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Ζαφειράκη, Αγγελίδη 1, Σάντα 4, Ελληνιάδη 2, Γιαννοπούλου, Σιούτη 2, Ειρήνη Νίνου 5, Μυριοκεφαλιτάκη 5, Γρηγοροπούλου 1, Φουντωτού 1, Ιωάννου 2, Μουστακαρία 1, Καρύτσα

ΣΕΡΒΙΑ: Λάζιτς, Σβετς, Άβντιτς, Μιλίσεβιτς 1, Ίβα Λούζιτς, Ίλιτς 4, Νοβάκοβιτς 1, Μάντιτς 1, Καπλάρεβιτς 1, Βούκοβιτς, Μιλαντίνοβιτς, Γιάνα Λούζιτς, Τράβαρ

Προτεινόμενα Άρθρα