ΔΟΕ: Αθλητές ζητούν τον αποκλεισμό Ρωσίας και Λευκορωσίας

από AllAboutARIS

Να απαγορευτεί η συμμετοχή αθλητών από την Ρωσία και την Λευκορωσία σε κάθε αθλητική δραστηριότητα, ζητούν αθλητές με επιστολή τους στην ΔΟΕ.

Δραστικά μέτρα κατά της Ρωσίας και της Λευκορωσίας ζητούν από την ΔΟΕ αθλητές από όλο τον κόσμο, τα οποία ωστόσο θα έχουν επίδραση σε συναδέλφους τους.

Με επιστολή της η Global Athlete, ζήτησε από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να αποκλείσει την Ρωσία και την Λευκορωσία και να απαγορεύσει αμέσως στους αθλητές τους να συμμετάσχουν σε διοργανώσεις, εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, με την υποστήριξη της Λευκορωσίας, είναι μια ξεκάθαρη παραβίαση του καταστατικού Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων — μια παραβίαση που πρέπει να αντιμετωπιστεί με αυστηρές κυρώσεις», ανέφεραν οι αθλητές σε ανοιχτή επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ και τον επικεφαλής της Διεθνής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΔΠΕ), Άντριου Πάρσονς.

Η επιστολή, αναφέρει ότι οι Ουκρανοί αθλητές και οι οικογένειές τους στη χώρα διέτρεχαν «σοβαρό κίνδυνο» και ήταν πρόκληση να επικοινωνήσει κάποιος μαζί τους καθώς βρίσκονταν σε καταφύγια βομβών.

 

Προτεινόμενα Άρθρα