Μπάσκετ με αμαξίδιο: Από το φάσμα του υποβιβασμού, στο final 4!

από AllAboutARIS

Η ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο του ΑΡΗ πέρασε από "σαράντα κύματα" την φετινή σεζόν, αλλά με έναν πολύ δυνατό Β΄ γύρο, όχι μόνο κατάφερε να αποφύγει τον υποβιβασμό, αλλά μπήκε και στο final 4 της διοργάνωσης.

“Με την δημιουργία της καινούριας δομής του πρωταθλήματος Ο.Σ.Ε.Κ.Α. 2019 , σε Α1 και Α2 Εθνικές Κατηγορίες , ως ΑΡΗΣ Wheelchair B.C. βρεθήκαμε στις 6 καλύτερες ομάδες της Α1 , βάσει των κατατάξεων των τριών τελευταίων ετών. Σε μία Α1 όμως που διόλου δεν έμοιαζε με τον πολύ πιο αδύναμο Βόρειο Όμιλο, στον οποίο ανήκαμε τα προηγούμενα χρόνια. Μία Α1 που απαιτούσε διαφορετικού τύπου προπόνηση και αγωνιστική αντιμετώπιση, για να σωθείς, αλλά και πολλαπλάσιο οικονομικό προϋπολογισμό για να πρωταγωνιστήσεις, φέρνοντας φυσικά μεταγραφές παικτών εξωτερικής αγοράς ή ελληνικού υψηλού επιπέδου δυναμικού, σίγουρα όμως έμμισθου .

Μοιραία λοιπόν ξεκίνησε η νέα αγωνιστική σεζόν με την πλάτη στον τοίχο. Δέκα αγώνες που όλοι έμοιαζαν τελικοί. Ο πρώτος γύρος των πέντε αγώνων, μας στέλνει σε 4 εντός έδρας αναμετρήσεις και 1 εκτός έδρας. Επήλθε καταστροφή , με πέντε στις πέντε ήττες, μετά από πολλές ατυχίες τραυματισμών αλλά πρωτίστως της διαφοράς δυναμικότητας και νοοτροπίας. Έτσι λοιπόν, ο ΑΡΗΣ είμαστε το φαβορί για απευθείας υποβιβασμό στην Α2, καθώς ο 6ος υποβιβάζεται άμεσα, ο 5ος παίζει playout με τον δεύτερο της Α2 για παραμονή στην Α1 και οι τέσσερις πρώτοι παλεύουν σε Final Four, για τον τίτλο του πρωταθλητή. Το τμήμα είχε φτάσει αδικαιολόγητα στο ναδίρ.

Η διοικητική όμως επιβολή σιγής επικοινωνίας σε συνέργεια με την επιβολή απόλυτης προπονητικής πειθαρχίας, αλλά και η πλήρης αγωνιστική αφύπνιση των ίδιων παικτών (όλοι ερασιτέχνες χωρίς ουδείς να πληρώνεται για την προσφορά του), έφερε σταδιακά την ανάκαμψη. Το μέταλλο του ΑΡΗ, πλέον, σφυρηλατείται ξανά και άρχισε να δουλεύεται .

Ο δεύτερος γύρος ξεκινάει με εκτός έδρας αναμέτρηση στο Μαρούσι, από το οποίο είχαμε χάσει με 15 πόντους εντός έδρας. Κερδίζουμε με +15, οπότε ισοφαρίζουμε την διαφορά, αλλά με καλύτερη συνολική διαφορά πόντων, φαίνεται αχνά να προσπερνάμε τον απευθείας υποβιβασμό.

Στην αμέσως επόμενη αγωνιστική υποδεχόμαστε την, σαφώς πιο δουλεμένη εκείνη την περίοδο , ομάδα της Ρόδου, που φιγουράρει στις κορυφαίες θέσεις της βαθμολογίας και είχαμε χάσει με 31 πόντους στην Ρόδο, απόντων βέβαια βασικών μας παικτών. Κερδίζουμε με +5 πόντους εντός .

Ακολουθεί η εκτός έδρας αναμέτρηση στη Αθήνα με το ΠΑΣΚΑ το οποίο είναι και ο κύριος πλέον ανταγωνιστής της πέμπτης θέσης των playout. Ανέλπιστα όμως το ΠΑΣΚΑ έχει μία νίκη περισσότερη από τον ΑΡΗ, λόγω της νίκης του επί του πρώτου Μεγάλου Αλεξάνδρου 94, λόγω τιμωρίας των βασικών παικτών του στον προηγούμενο αγώνα με την ομάδα της Ρόδου. Μονόδρομος λοιπόν η νίκη διότι κυνηγάμε το όνειρο της ισοβαθμίας μαζί του. Κερδίζουμε με +15 πόντους και καλύπτουμε και την διαφορά των -13 πόντων που είχαμε χάσει εντός.

Το ΠΑΣΚΑ τελειώνει το πρωτάθλημα με 4 νίκες και ο ΑΡΗΣ έχει μόλις 3 και δύο αγώνες εκτός έδρας να υπολείπονται . Ακολουθεί η αγωνιστική στην Αθήνα με τον τρίτο Άτλαντα, όπου χάνουμε με 5 πόντους διαφοράς μη έχοντας στο roster τον βασικό ψηλό, που έκανε και την σημαντική διαφορά στο φετινό πρωτάθλημα, αφού η ομάδα tου Άτλαντα, δεν κατάφερε να αλλάξει την ημέρα της αγωνιστικής, όπως του είχε ζητηθεί από τον ΑΡΗ.

Απομένει ο τελευταίος αγώνας εκτός έδρας με τον δεύτερο πλέον συμπολίτη Μέγα Αλέξανδρο 94, ο οποίος στερείται τις υπηρεσίες του πρώτου του σκόρερ, από την Βοσνία, λόγω τραυματισμού, το οποίο του στερεί και την κατάληψη της 1ης θέσης από την Ρόδο, πάλι στον προηγούμενο αγώνα. Οι διαφορές πόντων δεν παίζουν πλέον σημασία. Με νίκη πάμε Final Four, καθώς ισοβαθμούμε με το 4ο πλέον ΠΑΣΚΑ αλλά έχουμε καλύψει την μεταξύ μας διαφορά και προκρινόμαστε εμείς. 
ΝΙΚΗ με τον Μέγα Αλέξανδρο 94 και η χρονιά στέφεται με απόλυτη επιτυχία .

Ο Γολγοθάς είχε τελειώσει πλέον και όχι μόνο ο ΑΡΗΣ Wheelchair B.C. είχε αποφύγει την “Σταύρωση” του σίγουρου υποβιβασμού, στον οποίο στοιχημάτιζαν αρκετοί, αποφεύγει και την διαδικασία μπαράζ PLAYOUT, πιθανώς με τον νεοσυσταθέντα Παναθηναϊκό από τον Νότιο Όμιλο ή τον πρώτο Ηροδικό Κομοτηνής από τον Βόρειο Όμιλο της Α2 Εθνικής Κατηγορίας και μπαίνει για ακόμα μία φορά στο FINAL FOUR πρωταθλήματος, που θα διοργανωθεί στις 15 και 16 Ιουνίου 2019 στον Άλιμο Αττικής, βρίσκοντας στα ημιτελικά την πρώτη πλέον ομάδα της Δωδεκανήσου Ρόδου.

Αυτή είναι η ακτινογραφία του φετινού μπασκετικού , με αγωνιστικό αμαξίδιο, ΑΡΗ Θεσσαλονίκης. Αυτή είναι η ομορφιά του μπάσκετ με αγωνιστικό αμαξίδιο. Αυτό είναι το μπάσκετ.

Τώρα αρχίζουμε…” Αναφέρει η σχετική ανάρτηση του τμήματος.

Προτεινόμενα Άρθρα