Πέρασε ο Τσιτσιπάς

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Queen’s ολοκληρώνοντας αυτό που είχε ξεκινήσει το βράδυ της Τετάρτης κόντρα στον Κάιλ Έντμουντ.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε με 6-3, 7-5 του Βρετανού αντιπάλου του σε έναν αγώνα με αρκετή περιπέτεια. Το παιχνίδι ήταν προγραμματισμένο για την Τρίτη ωστόσο αναβλήθηκε λόγω βροχής. 

Τελικά ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης για να διακοπεί ξανά στο 3-3 του δεύτερου σετ κι ενώ ο Στέφανος είχε κατακτήσει το πρώτο σετ. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δεν έχασε την συγκεντρωσή του παρά τη διακοπή και τελείωσε τη δουλειά στα δύο σετ.

Ο Τσισιπάς ήταν εντυπωσιακός από την γραμμή του σερβίς, ενώ κατάφερε να σώσει και τα δύο break point που είχε ο αντίπαλός του. Ο Στέφανος πήρε τη νίκη με δραματικό τρόπο αφού χρειάστηκε τσάλεντζ στο 7ο ματς πόιντ προκειμένου να πάρει τη νίκη.

Πάντως η μέρα δεν τελειώνει εδώ για τον Στέφανο Τσιτσιπά που περίπου στις 17:00 θα αναμετρηθεί με τον Ζερεμί Σαρντί για τον δεύτερο γύρο του τουρνουά! Πάντως όπως έδειξε και στο Roland Garros κάθε άλλο παρά τον ζορίζουν τα δύσκολα. 

Αυτή ήταν η 33η φετινή νίκη για τον Στέφανο που βρίσκεται στην κορυφή της σχετική λίστας ξεπερνώντας τον Ράφα Ναδάλ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι νωρίτερα ο Ντιέγκο Σβάρτσμαν επικράτησε με 6-4, 6-4 του περσινού νικητή του τουρνουά Μάριν Τσίλιτς.

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα