Wolff: "Ο Verstappen πλέον είναι απειλή για τον τίτλο"

από AllAboutARIS

Μετά την εκπληκτική του νίκη στο Grand Prix της 70ης Επετείου της Formula 1, ο Verstappen βρίσκεται στη 2η θέση του Πρωταθλήματος Οδηγών με 77 βαθμούς, 30 λιγότερους από τον πρωτοπόρο Hamilton, παρά την εγκατάλειψη που είχε ο Ολλανδός στην Αυστρία.

Πριν από την περασμένη εβδομάδα, ο Wolff συνεχώς επεσήμανε πως το πρωτάθλημα δεν είχε τελειώσει, παρά την κυριαρχική απόδοση της Mercedes στους πρώτους αγώνες. Ο Αυστριακός πιστεύει πως η νίκη του Verstappen στο Silverstone δείχνει πως ο ανταγωνισμός υπάρχει ακόμα.

“Νομίζω πως έχουμε ναι”, απάντησε ο Wolff όταν ρωτήθηκε για το εάν υπάρχει μάχη τίτλου. “Απολαμβάνω την κατάσταση κατά κάποιο τρόπο, επειδή όλοι έλεγαν ‘ΟΚ, θα είναι σαν μια βόλτα στο πάρκο για τη Mercedes’, και να που είμαστε τώρα”.

“Δεν ήταν καθόλου το σημερινό βόλτα στο πάρκο. Σίγουρα δεν ήμασταν το ταχύτερο μονοθέσιο, ίσως ούτε καν το δεύτερο πιο γρήγορο”.

“Έχουμε δει στο παρελθόν πως σε θερμές συνθήκες το μονοθέσιό μας δεν τα πάει καλά, αλλά όπως είπα και πιο πριν, είναι πιο περίπλοκη η κατάσταση απ’ αυτό. Στην πραγματικότητα, είμαι χαρούμενος για τη συγκεκριμένη δυσκολία”.

“Έχουμε πιθανώς το ταχύτερο πακέτο, αλλά το ταχύτερο πακέτο επίσης περιλαμβάνει και περισσότερη κάθετη δύναμη και η πολλή κάθετη δύναμη καταπονεί σκληρά τα ελαστικά. Με αυτή την οπτική, πρέπει να μάθουμε πως να στήνουμε το μονοθέσιο ώστε να βοηθάμε στη διατήρηση των ελαστικών λίγο”.

“Είμαι πραγματικά περίεργος να δω και ενδιαφέρομαι να δω πως θα τα πάμε στη Βαρκελώνη. Έχουμε μερικές ημέρες ώστε να κατανοήσουμε το πρόβλημα και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια μεγάλη πρόκληση”.

πηγή: f1fan.gr

Προτεινόμενα Άρθρα