Με Νειμάρ και Σάντσεθ στο +6! (video)

από AllAboutARIS

Ντύθηκαν… «Μέσι» οι Νεϊμάρ και Αλέξις Σάντσες στην Μπαρτσελόνα και «καθάρισαν» με 2-1 το clasico με τη Ρεάλ δίνοντας αέρα έξι βαθμών στους «μπλαουγκράνα» έναντι της «βασίλισσας».

Αυτή τη φορά στο μεγάλο ντέρμπι του ισπανικού πρωταθλήματος δεν έκανε τη διαφορά ο Λιονέλ Μέσι ή οι Τσάβι και Ινιέστα, αν θέλετε, αλλά οι Νεϊμάρ και Αλέξις Σάντσες. Ο πρώτος άνοιξε το δρόμο στο 19` στο ντεμπούτο του στα μεγάλα αυτά ματς στην Ισπανία που καθηλώνουν την υφήλιο για να έρθει ο δεύτερος στο 78` με μία προσπάθεια βγαλμένη από το ρεπερτόριο του «Λίο» να διαμορφώσει το 2-0 και να χαρίσει το τρίποντο στους Καταλανούς.

Τώρα για το τι μπορεί να πει κανείς για τη Ρεάλ; Ενδεχομένως, το ματς να είχε διαφορετική εξέλιξη, αν στο 58` ο Ρονάλντο σημάδευε σωστά ή αν στο 71` ο Μπενζεμά δεν τράνταζε το οριζόντιο δοκάρι. Με τα «αν», όμως, κανένα ματς δεν κερδίζεται… Και έτσι ακόμα και στο 2-1 στο 91` από τον Ροντρίγκεθ, μάλλον λίγη σημασία είχε στο ματς.

Με 4-3-3 και οι δυο ομάδες

Με 4-3-3 παρατάχθηκαν στο clasico και οι δυο αντίπαλοι. Στην Μπαρτσελόνα τερματοφύλακας ήταν ο Βαλντές, στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Αντριάνο, Μαστσεράνο, Πικέ και Άλβες, ενώ καθαρό αμυντικό χαφ ήταν ο Μπουσκέτς. Μπροστά του κινούνταν στα χαφ οι Ινιέστα-Τσάβι, ενώ στην επίθεση βρίσκονταν οι Νεϊμάρ (αριστερά), Μέσι (δεξιά) και Φάμπρεγας (στην κορυφή).

Από την άλλη και η Ρεάλ έπαιζε με 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια βρισκόταν ο Ντιέγκο Λόπεθ και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Μαρσέλο, Βαράν, Πέπε και Καρβαχάλ. Σε ρόλο “σκούπας” μπροστά απ` την άμυνα ήταν ο Ράμος, ενώ ως εσωτερικά χαφ κινούνταν οι Μόντριτς-Κεντίρα. Τώρα στην τριάδα της επίθεσης, ο Αντσελότι άφησε εκτός τον Μπενζεμά, έβαλε φορ τον Ρονάλντο και στις πτέρυγες τους Ντι Μαρία και Μπέιλ.

Προβάδισμα με Νεϊμάρ, χαμένο τετ α τετ Μέσι

Πήρε αυτό που ήθελε στο πρώτο 20λεπτο του μεγάλου ντέρμπι στο «Καμπ Νου» η Μπαρτσελόνα, η οποία κατάφερε να προηγηθεί στο 19` με τον Νεϊμάρ. Ο Βραζιλιάνος κατάφερε στο ντεμπούτο στα clasico με τη Ρεάλ να ανοίξει λογαριασμό και να δώσει προβάδισμα στους «μπλαουγκράνα». Έπειτα από πάσα του Ινιέστα, ο Νεϊμάρ μπήκε από αριστερά στην περιοχή και με τεχνικό πλασέ, που κόντραρε και στα πόδια του Βαράν, έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία του Λόπεθ!

Η Μπάρτσα δεν σταμάτησε… Ο ενθουσιασμός του 1-0 της έδωσε φτερά και στο 21` άγγιξε το 2-0 με τον Μέσι, όμως, να μην ευστοχεί στο τετ α τετ με τον Ντιέγκο Λόπεθ με αποτέλεσμα το 1-0 να παραμείνει.

Ζήτησε πέναλτι η Ρεάλ

Η Ρεάλ προσπαθούσε να δημιουργήσει, να ελέγξει το ρυθμό, όμως χωρίς επιτυχία με το 1-0 να παραμένει. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι στο 43` δεν διαμαρτύρεται δίκαια η Ρεάλ για χέρι-πέναλτι του Αντριάνο που παρότι πεσμένος στο έδαφος η μπάλα βρίσκει και στα δυο χέρια του και παίρνει πλεονέκτημα. Ο Μαγένκο, όμως, δεν το είδε και δεν το κατελόγισε σε μία φάση, όπου θα μπορούσε, ενδεχόμενως, να το δώσει. Ετσι το 1-0 έμεινε μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Δοκάρι η Ρεάλ, 2-0 ο Σάντσες

Οποιος περίμενε ότι η Ρεάλ στην έναρξη του β` ημιχρόνου θα έμπαινε πιο δυνατά, μάλλον διαψεύστηκε…

Η Μπάρτσα έκανε καλό ξεκίνημα και στο 54` έφθασε μία ανάσα από το 2-0 με τον σκόρερ της. Ο Νεϊμάρ έγινε αποδέκτης μίας μπαλιάς 60 μέτρων από τον Ινιέστα, σούταρε, όμως ο Ντιέγκο Λόπεθ τον σταμάτησε διατηρώντας τη «βασίλισσα» μέσα στο παιχνίδι. Και στο 58` οι Καστιγιάνοι παρολίγο να ανταμείψουν τον πορτιέρο τους για τη σημαντική αυτή επέμβαση με ένα τέρμα.

Επί της ουσίας, οι Μαδριλένοι απάντησαν με τον Ρονάλντο να κάνει το δυνατό σουτ και τον Βαλντές να διώχνει σε κόρνερ διατηρώντας το μηδέν στην εστία του.

Το 1-0 παρέμενε, ο χρόνος περνούσε και η Ρεάλ πλην αυτής της φάσης του Ρονάλντο δεν απειλούσε… Στο 71`, όμως, έφθασε ένα… δοκάρι μακριά από το 1-1. Ηταν η βολίδα του Μπενζεμά έξω από τη μεγάλη περιοχή που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της Μπάρτσα, όμως η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα.

Και από τη στιγμή που η Ρεάλ έφθασε δυο φορές κοντά στο 1-1 και δεν το πέτυχε, ήρθε στο 78` ο Αλέξις Σάντσες να «καθαρίσει» το ματς. Ο Χιλιανός που μπήκε στο ματς στο 70` αντί του Φάμπρεγκαςε με υπέροχη «λόμπα» νίκησε τον Ντιέγκο Λόπεθ και έκανε το 2-0.

Μείωση του σκορ από Ροντρίγκεθ

Η Ρεάλ προσπάθησε να αντιδράσει και τα κατάφερε… Στο 91` με τον Ροντρίγκεθ έφθασε στο 2-1 και έδωσε διαστάσεις θρίλερ στο ματς. Αναμένονταν δυο καυτά λεπτά στο ματς της Βαρκελώνης. Εν τέλει, όμως, η επιστροφή της Ρεάλ δεν ολοκληρώθηκε ποτέ…

ΣΚΟΡΕΡ: 19` Νεϊμάρ, 78` Σάντσες – 91` Ροντρίγκεθ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ουνδιάνο Μαγένκο

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 8` Μπουσκέτς, 35` Αντριάνο – 14` Ράμος, 45` Μπέιλ, 59` Κεντίρα, 64` Μαρσέλο, 79` Ρονάλντο

ΑΠΟΒΟΛΕΣ: –

ΔΟΚΑΡΙΑ: 71` Μπενζεμά

ΧΑΜΕΝΑ ΠΕΝΑΛΤΙ:

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλντές, Άλβες, Πικέ, Μασεράνο, Αντριάνο, Τσάβι, Ινιέστα (77` Σονγκ), Μπουσκέτς, Φάμπρεγκας (70` Αλέξις Σάντσες), Μέσι, Νεϊμάρ (84` Πέδρο).

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Ντιέγκο Λόπεζ, Καρβαχάλ, Βαράν, Σέρχιο Ράμος (56` Ιγιαραμέντι), Μαρσέλο, Μόντριτς, Πέπε, Κεντίρα, Μπέιλ (61` Μπενζεμά), Ρονάλντο, Ντι Μαρία (76` Ροντρίγκεθ).

πηγή: sentragoal.gr

Προτεινόμενα Άρθρα