"Ο ΑΡΗΣ θέλει λεφτά, όχι λόγια"

από AllAboutARIS

Για όλους και για όλα μίλησε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΑΡΗ

Για όλους και για όλα μίλησε ο Θωμάς Γιώτας, ο οποίος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή “AllAboutARIS On Air”. Ο πρόεδρος του ΑΣ αναφέρθηκε όπως ήταν φυσικό στην κόντρα που έχει δημιουργηθεί με την ΚΜΑ, στις σχέσεις του Ερασιτέχνη με την ΠΑΕ, αλλά και τις συνθήκες που επικρατούν στη “μάνα” του συλλόγου.

Αναλυτικά: 

Για την έξωση της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ από τα γραφεία της: “Ο ΑΣ έχει αγωνιστικά τμήματα. Οι χώροι που στεγάζονται, δεν είναι αρκετοί. Αναγκαστήκαμε να βάλουμε στην αίθουσα συνεδριάσεων τηλέφωνα, ώστε οι έφοροι να κάνουν τη δουλειά τους. Αν δεν το κάναμε, δεν θα γινόταν η δουλειά μας. Μιλάμε για 25 αγωνιστικά τμήματα.

Η ΚΜΑ ιδρύθηκε κάποτε για κάποιο σκοπό. Να ελέγχει την εκάστοτε διοίκηση της ΠΑΕ. Πριν λίγο καιρό ζητήσαμε να έχουμε μεγαλύτερους χώρους. Με ενημέρωσε ο κ. Παπαδόπουλος ότι τα χρήματα που ισχυρίζεται η ΚΜΑ ότι ο ΑΣ της χρωστάει, έπρεπε να δοθούν από την ΠΑΕ. Αλλά δεν είχε να δώσει. Δεν είχαμε επίσης ενημέρωση για την ΚΜΑ. Που είναι ο θεσμικός της ρόλος;”

Για τον Παναγιώτη Στεφανίδη: “Έχουμε άριστες σχέσεις και τον εκτιμώ σαν άνθρωπο”.

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος του ΑΣ ανέφερε: “Τους είπα ότι θέλω μια γωνίτσα, για να στεγάσω το τμήμα πάλης. Ενημέρωσα την ΠΑΕ, αλλά ακόμα δεν πήρα απάντηση.

Έγινα παράγοντας του ΑΡΗ όταν υπήρχε η Αυτοκρατορία στο μπάσκετ. Έμαθα κάποια πράγματα από τις τότε διοικήσεις, για το πως πρέπει να λειτουργούμε. Έχουμε πρόβλημα και πρέπει να στεγαστεί το τμήμα πάλης. Και λέω εκεί που είναι η μπουτίκ, να γίνει. Είναι χώρος του ΑΣ, δεν εισπράττουμε όμως μισθώματα. Επιδιώξαμε τη συναίνεση. Υπάρχουν όμως χρονικά περιθώρια που στενεύουν.

Αυτή τη στιγμή τα έχει η “ΑΡΗΣ Εμπορική” και υπάρχει ένα μισθωτήριο. Κάναμε εξώδικο, δεν πήραμε απάντηση και πρέπει να προχωρήσω. Με ενημέρωσε ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, κ. Ευθυμιάδης ότι θα έχουμε απάντηση, και περιμένω. Πρέπει να υπάρξουν έσοδα και να ορθοποδήσουμε. Πως θα γίνει αυτό χωρίς ρευστό;

Για τη χθεσινή συνάντηση με τον εκπρόσωπο της ΝΕΧΙΑ και την απόφαση για τη μη παραλαβή του πορίσματος: “Ο ΑΣ είπε ότι τα θέλει όλα στο φως. Αλλά επειδή αυτό μπορεί να έχει παρενέργειες στο ποδοσφαιρικό τμήμα, αποφασίστηκε να πάμε σε έκτακτη ΓΣ και εκεί να αποφασιστεί. Δεν έχουμε σαν διοικήσεις κάποια πρόθεση να συγκαλύψουμε τίποτα. Τραβάμε κουπί και γίνονται μεγάλες προσπάθειες”.

Για το επενδυτικό κομμάτι: “Μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε τίποτε νεότερο και αυτό μας ενοχλεί. Ευχόμαστε όμως και δεν παρεμποδίζουμε καμία προσπάθεια. Αλλά θέλουμε ενημέρωση.

Απ όσα ξέρω για άλλες ομάδες, πρώτα συμφωνούν με την ΠΑΕ και μετά χτυπούν την πόρτα του ΑΣ. Ελπίζω να γίνει το ίδιο και στον ΑΡΗ. Εμείς σαν ΑΣ δεν λειτουργούμε ως μεγαλομέτοχος, αλλά ως θεματοφύλακες του συλλόγου. Ήταν στις διαθέσεις μας να γίνει η ΑΜΚ, είτε θέλαμε όμως είτε όχι, ήταν απόφαση μας να μην πάρουμε μετοχές.

Δεν θα εμποδίσουμε κανέναν επενδυτή που θέλει να βάλει χρήματα στον ΑΡΗ και να ορθοποδήσει. Ούτε μας ενδιαφέρει να είμαστε μεγαλομέτοχοι”.

Για το αν έχει εισπράξει αισιόδοξα μηνύματα από τον κ. Ηλιάδη: “Δεν χρειάζεται να λέμε λόγια. Ο ΑΡΗΣ θέλει λεφτά. Όχι λόγια”.

Για τις δικές του ενέργειες, όσον αφορά την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου: “Όνειρο μου είναι να έχει ο ΑΡΗΣ έναν επενδυτή με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, ώστε να έχει το τμήμα ψηλά. Όταν όμως δεν έχω κάτι συγκεκριμένο, δεν θα πω τίποτα. Ο κόσμος έχει χορτάσει από λόγια”.

Για τις κινήσεις του, όπως για παράδειγμα το παγοδρόμιο: “Μέχρι το Σάββατο θα γίνει η εγκατάσταση του. Θα είναι 450 τ.μ. και θα αποτελεί ένα από τα καλύτερα της Θεσσαλονίκης. Μια όαση για τους φίλους του ΑΡΗ και όχι μόνο. Έχουμε κάνει συμφωνία με την επενδυτική εταιρία του κ. Αγραφιώτη. Θα εισπράττει μίσθωμα ο ΑΡΗΣ και θα εκμεταλλεύεται κάποιες ώρες, για τα τμήματα του”.

Για την αποχώρηση των Γρηγοριάδη και Μιχαλάκα: “Γίναμε διοίκηση στις 2 Οκτωβρίου. Ένας αθλητής, όταν είναι πάνω από δέκα χρόνια σε έναν σύλλογο, μπορεί να διαπραγματευτεί να πάει σε έναν άλλο. Δεν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία. Είχαν πάρει όμως ήδη τις αποφάσεις του. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Ήταν πικραμένοι από την προηγούμενη διοίκηση”.

Για το θέμα των χρεών του ΑΣ: “Βγάλαμε ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα για το ΤΑΠ. Στον Ερασιτέχνη τώρα, μπορούμε να δούμε και να διεκπεραιώσουμε όσον αφορά τις εκκρεμότητες με τα ταμεία. Στο φορολογικό όμως χρειάζεται πολύ δουλειά”.

Για την απόκτηση του Ντεσπέιν: “Είναι ένας παίκτης που τον ήθελαν όλες οι ομάδες της Ελλάδας, αλλάκαι στην Ευρώπη. Η σύζυγος του όμως είναι Ελληνίδα, φίλαθλος του ΑΡΗ όπως και ο αδελφός της. Για αυτό προτίμησε και τον ΑΡΗ. Επικοινωνήσαμε από την πρώτη στιγμή και κλείσαμε γρήγορα τη συμφωνία”.

Οι Έλληνες παίκτες της ομάδας είναι ικανότατοι. Ο Χαριτωνίδης ήταν κορυφαίος στον Παμβοχαϊκό. Ο Αρμενάκης είναι έμπειρος διαγώνιος. Οι Κυριακίδης, Γκαράς. Έμπειροι παίκτες, αλλά δεν μας έβγαιναν μέχρι τώρα τα αποτελέσματα”.

Για το αν ο ΑΣ σκέφτεται να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της διοίκησης Ηλιάδη: “Κατηγορηματικά όχι. Τέθηκε από ένα μέλος, αλλά το ξέκοψα. Όταν η διοίκηση Ηλιάδη εκλέχθηκε από τον λαό, αυτός είναι που πρέπει να τον κρίνει”.

Για τα μνημόνια συνεργασίας με ΠΑΕ και ΚΑΕ: “Με την ΚΑΕ δεν έχουμε θέμα. Με την ΠΑΕ υπήρχαν κάποιες διαφορές, αλλά θεωρώ πως θα τα βρούμε και θα συμφωνήσουμε”.

Προτεινόμενα Άρθρα