«Μείναμε ενωμένοι μέχρι το τέλος»

από Νίκος Παπαδόπουλος

Πολλά και ενδιαφέροντα από τον ακραίο των «κίτρινων»

Η χρονιά για την ομάδα βόλεϊ του ΑΡΗ ολοκληρώθηκε με χαμόγελα, αλλά προβληματισμό. Η σωτηρία ήρθε και μάλιστα χωρίς πλέι άουτ, τα προβλήματα όμως παραμένουν και όλοι ακόμα περιμένουν να μάθουν ποια θα είναι η επόμενη μέρα.

Ανάμεσα σε αυτούς και ο Αργύρης Μαυροβουνιώτης. Λίγες μέρες μετά την κλήση του σητν Εθνική ομάδα, ο ακραίος του ΑΡΗ μιλάει στο AllAboutARIS και κάνει το απολογισμό της χρονιάς, στην οποία όμως τόνισε, η ομάδα μπορούσε να πετύχει το κάτι παραπάνω, παρά τα προβλήματα.

Η χρονιά ολοκληρώθηκε με χαμόγελα, αλλά και με προβληματισμό.

«Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την σωτηρία της ομάδας. Ολοι παλέψαμε μέχρι το τέλος για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Υπάρχει όμως και μία πικρία, γιατί πιστεύομε ότι μας στερήθηκε κάτι αγωνιστικά. Βάσει των τελευταίων εμφανίσεων μας, μπορούσαμε να μπούμε στην 8άδα».

Με τον προβληματισμό, αναφερόμουν περισσότερο στο οικονομικό.

«Σίγουρα και αυτό υπάρχει στο μυαλό μας. Δείχναμε καλή πίστη σε όσα μας έλεγαν οι άνθρωποι του συλλόγου και αποφασίσαμε ότι θα πάμε μέχρι το τέλος ενωμένοι».

Υπήρξε στιγμή που να νιώσετε την αίσθηση της κοροϊδίας από πλευράς διοίκησης;

«Ισως από το μυαλό κάποιων μπορεί να πέρασε η κοροϊδία. Αρχικά πιστεύαμε ότι δεν υπάρχουν λεφτά. Δείξαμε καλή πρόθεση, ξέροντας παράλληλα ότι και το ποδόσφαιρο δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Στο ΤΑΑ έγιναν κάποια λάθη με κάποιες χορηγίες. Περιμέναμε αυτά που συμφωνήσαμε, αλλά δυστυχώς δεν τα είχαμε. Παράλληλα υπήρξαν και προσφυγές πρώην παικτών, με τις οποίες δεσμεύτηκαν κάποια χρήματα που είχαν λαμβάνειν.

Είχατε πάντως την στήριξη εξωδιοικητικών παραγόντων.

«Ναι. Και εδώ πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Βαγγέλη Κριτσίμη, τον Αρη Ναούμ και όλους όσους μας στήριξαν. Σίγουρα υπήρχαν και άλλοι. Οι εποχές είναι δύσκολες εποχές και τα λεφτά που βρέθηκαν ήταν πολύ σημαντικά για εμάς. Τους ευχαριστούμε πολύ».

Ανέφερες πως στην ομάδα υπάρχει μία πικρία, επειδή δεν μπήκε στην 8άδα, ενώ έδειξε ό,τι μπορούσε. Το κακό ξεκίνημα φέτος, έπαιξε ρόλο σε αυτό;

«Σίγουρα έπαιξε ρόλο, όπως και κάποιες αποχωρήσεις παικτών. Οι υπόλοιπες ομάδες δυνάμωναν και εμείς κάναμε ακριβώς το αντίθετο. Επίσης. δεν είχαμε το μυαλό μας μόνο στο αγωνιστικό, αλλά και στο οικονομικό από την στιγμή που είμαστε επαγγελματίες αθλητές. Τα πράγματα δεν ήταν ρόδινα».

Τα «κλειδιά» της παραμονής;

«Αρχικά, η θέληση των παικτών. Να είμαστε κάθε μέρα στην προπόνηση και να τα δίνουμε όλα στα παιχνίδια. Παράλληλα, πρέπει να τονίσουμε την προσπάθεια του Γιάννη Μέλκα. Μας κράτησε ενωμένους και βοήθησε στην ψυχολογία. Προσπαθούσε συνεχώς να εξυψώσει το ηθικό των παικτών.

Ο Μέλκας, είναι ο προπονητής που μπορεί να οδηγήσει τον Αρη σε μία νέα εποχή;

«Φυσικά και μπορεί. Εχουμε συνεργαστεί ξανά. Ξέρει να δουλεύει σωστά με τους αθλητές. Να βγάζει το καλύτερο από κάθε παίκτη. Σε κάνει να αφήνεις στην άκρη τα προβλήματα».

Το δικό σου μέλλον, είναι στον ΑΡΗ;

«Αυτό πρέπει να συζητήσω με την διοίκηση. Σίγουρα θα το ήθελα. Εχουμε περάσει και καλές στιγμές στον ΑΡΗ. Πρέπει όμως να πάρουμε κάποιες διαβεβαιώσεις πρώτα».

Η διοίκηση επικοινώνησε μαζί σας τις τελευταίες ημέρες;

«Δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο. Τώρα έχουμε ρεπό. Την επόμενη εβδομάδα θα επιστρέψουμε στις προπονήσεις, καθώς είναι νωρίς για να σταματήσουμε. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και με τα κουπόνια. Θέλω να πιστεύω ότι γίνεται μία προσπάθεια».

Για να αλλάξει η κατάσταση στην ομάδα, τι θεωρείς πως πρέπει να γίνει;

«Πρώτα μία αποτίμηση της χρονιάς αλλά και των προηγούμενων ετών. Υπάρχουν συσσωρευμένα χρέη. Να μιλήσουν με παίκτες που γνωρίζουν το άθλημα και να βοηθήσει φυσικά και ο κόσμος. Υπάρχει ένας καλός προπονητής για να προγραμματίσει την νέα σεζόν. Γενικότερα πρέπει να γίνονται σταθερά βήματα, έτσι ώστε σε 2-3 χρόνια να μιλάμε για ένα νοικοκυρεμένο σωματείο».

Εκτός της παραμονής, έχεις έναν επιπλέον λόγο να χαμογελάς αυτές τις μέρες, λόγω της κλήσης σου στην Εθνική.

«Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον κ. Δρίκο για την κλήση μου. Η Εθνική είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για κάθε παίκτη. Από μικρό παιδί το ονειρευόμουν. Είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα για έναν αθλητή. Θα τα πάμε καλά το καλοκαίρι στο World League και θα αντεπεξέλθουμε στους στόχους της ομοσπονδίας. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία να ξαναμπεί το βόλεϊ μέσα στα σπίτια, για να το γνωρίσει καλύτερα ο κόσμος και κυρίως τα νέα παιδιά».

Προτεινόμενα Άρθρα