«Να κάνουμε πάλι τον ΑΡΗ του παρελθόντος»

από AllAboutARIS

«Κουβαλάμε ένα ιστορικό όνομα πίσω μας»

Στην εκπομπή του AllAboutARIS on AIR στον Libero107.4FM φιλοξενήθηκε ο  προπονητής πόλο του ΑΡΗ, Αργύρης Παυλίδης όπου μίλησε για την άνοδο της ομάδας στην Β εθνική.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Το κύριο μέλημα του ΑΡΗ ήταν η άνοδος. Απλά θέλω να σταθώ λίγο στην διοργάνωση. Είναι μια διοργάνωση που σε αναγκάζει να κάνει προπόνηση για 11 μήνες και σε βάζει σε μια ρισκαδόρικη κατάσταση, όπου με ένα ατυχές παιχνίδι και ενώ είσαι έτοιμος για 11 μήνες να μείνει εκτός ανόδου. Για εμάς ευτυχώς δεν συνέβη κάτι τέτοιο και πήγαν όλα κατ ευχήν.»

Για το τουρνουά:

«Είναι ένα τουρνουά προκριματικό το οποί κρατάει στην ουσία 3 μέρες, ωστόσο με πιο αδύναμες ομάδες θεωρώ, κυρίως της Βόρειας Ελλάδας, στις οποίες δίνουν την δυνατότητα να φανούν. Μετά η ομοσπονδία δίνει ένα περιθώριο των 20 ημερών για μια καινούργια προετοιμασία, για την τελική φάση όπου θα είναι 10 ομάδες με δυο ομίλους των 5.»

Για όσα συνέβησαν στην διάρκεια του τουρνουά:

«Έγιναν πάρα πολλά σε αυτή τη διοργάνωση. Υπάρχει κανονισμός της ομοσπονδίας που δεν επιτρέπει σε κάποιους εν ενεργεία προπονητές, είτε άλλων κατηγοριών είτε γυναικείων τμημάτων να τους δίνεται η δυνατότητα να αγωνιστούν σαν ενεργοί πολίστες.»

« Κάποια τέτοια γεγονότα συνέβησαν και στην κατηγορία μας, αλλά υπήρχαν κάποιες άσχημες καταστάσεις θεωρώ, ενώ κάποιες ομάδες δεν είχαν το δικαίωμα να βάλουν τους συγκεκριμένους αθλητές,  το έκαναν ακόμη και μέσω πλαστογραφίας. Ο συγκεκριμένος ήταν αθλητής του Ρεθύμνου για να δυσκολέψει κάποιες ομάδες που ήταν 100% καθαρές.»

«Όσο μικρή και αν είναι κάποια κατηγορία υπάρχει από συγκεκριμένες ομάδες από όλη την Ελλάδα η ελπίδα για κάτι καλύτερο, καθώς όλες θέλουν να ανεβούν κατηγορία. Ειδικά εμείς που κουβαλάμε ένα όνομα από πίσω μας ήμασταν υποχρεωμένοι να το κάνουμε αυτό.»

Για τη διαχρονικότητα του πόλο του ΑΡΗ:

«Δεν σου κρύβω ότι υπάρχει πολύ μεγάλη στεναχώρια. Θα σταθώ στην περσινή χρονιά που παρά την αποτυχία ότι πέσαμε κατηγορία, η επιτυχία αυτή οφείλεται σε 3-4 άτομα μέσα στο σύλλογο. Η αρχή έχει γίνει στην ουσία από τον έφορο, τον αρχηγό του τμήματος, τον Πασχάλη τον Καραγιάννη ο οποίος έβαλε πλάτη σε πολλά πράγματα και στον Γιώργο τον Βουρδουνά. »

«Δυο άνθρωποι που έχουν συμβάλλει στα μέγιστα από τον Σεμπτέμβριο μέχρι και χθες που τέλειωσαν οι αγώνες, γίνεται πολύ΄μεγάλη δουλειά στην πισίνα του ΑΡΗ στο «Κλεάνθης Βικελίδης»  με τον Πάνο τον Τσολακούδη, τον Κάρολο τον Μονόρη και τον Φώτη τον Κώστα, ο οποίος είναι και προπονητής στο γυναικείο μας τμήμα και προσπαθούμε όλοι μαζί να φτάσει ο ΑΡΗΣ στο σημείο που ήταν πριν πολλά χρόνια. Τότε δεν υπήρχε τελική φάση που να μην συμμετέχουμε, θέλουμε να στέλνουμε αθλητές στις Εθνικές ομάδες, να κατακτούμε πρωταθλήματα, να μπαίνουν αθλητές στα πανεπιστήμια άνευ εξετάσεων, αλλά όλα αυτά τα τελευταία χρόνια είναι τελείως ανενεργά, πράγμα που μας στεναχωρεί και θέλω να πιστεύω ότι η αρχή έχει γίνει από τώρα.»

Για το τι χρειάζεται ο ΑΡΗΣ στην Β’ εθνική και για την διαδικασία του πρωταθλήματος:

 «Η διαδικασία από ότι ξέρω είναι η ίδια και δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Ο ΑΡΗΣ χρειάζεται αυτή τη στιγμή πάρα πολλά παιδιά τα οποία θα οδηγήσουν την ομάδα ψηλά.»

Για την βοήθεια των παλιών αθλητών:

«Έχουν βοηθήσει πολύ οι παλιοί αθλητές και βοήθησαν ενώ ήταν από άλλες περιοχές της χώρας, ενώ προπονούνται μόνοι τους κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο όταν πρόκειται για ένα ομαδικό άθλημα. Επίσης, δεν είχαν τις κατάλληλες συνθήκες, δεν μπορούσαμε να δουλέψουμε ως ομάδα όλοι μαζί αλλά θεωρώ είχα μεγάλη τύχη να συνεργαστώ με αυτά τα παιδιά που έδωσαν τα πάντα ανιδιοτελώς. Αυτά τα παιδιά είναι ερασιτέχνες που πλήρωνα ακόμη και την βενζίνη τους για την προπόνηση και το έκαναν καθαρά για το σωματείο.»

Για την Ομοσπονδία:

«Η Ομοσπονδία υπάρχει για να διοργανώνει τα πρωταθλήματα αλλά με την συμμετοχή μόνο των ομάδων οικονομικά και κανένα άλλος κόστος. Μόνο στην διοργάνωση ως Ομοσπονδία βοηθάει, οι ομάδες πληρώνουν μόνες τους τα έξοδα τους και όλα. Και θεωρώ πως και η Α1 σε λίγο καιρό θα λειτουργεί όπως και τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, δηλαδή θα πληρώνουν οι ομάδες από μόνες τους.»

Προτεινόμενα Άρθρα