Φέντερερ ο Βασιλιάς!!!

από AllAboutARIS

Ο εξωπραγματικός Ρότζερ Φέντερερ των 36 ετών «ισοπέδωσε» με 3-0 σετ τον Μάριν Τσίλιτς στον τελικό του Wimbledon και κατέκτησε το 8ο τρόπαιο εκεί και 19o Grand Slam της καριέρας του!

Στην σύγχρονη εποχή, την αποκαλούμενη και “Golden Era”, του τένις έχουμε μερικά «ιερά τέρατα» όπως ο Ναδάλ και ο Τζόκοβιτς, ορισμένους πολύ σπουδαίους τενίστες σαν τον Μάρεϊ και τον Βαβρίνκα και σωρεία αρκετά καλών. Ωστόσο, μόνος του, πάνω από όλους στέκει ο «Βασιλιάς» του αθλήματος, ο οποίος απλά… ελέγχει τους υπηκόους του: ο μοναδικός Ρότζερ Φέντερερ! 

Ο- εκτός τενιστικής λογικής- 36χρονος Ελβετός μετά την περσινή του 6μηνη αποχή από τα κορτ επέστρεψε μ’ ένα ονειρώδες 2017, κατέκτησε το Australian Open, 2 τρόπαια της σειράς Masters 1000 και τον τίτλο στο Χάλε, πριν βάλει το λαμπερό κερασάκι στην ήδη υπάρχουσα «τούρτα» στο Λονδίνο. 

Τι έκανε στο πιο ιστορικό τουρνουά που υπάρχει στο τένις ο Φέντερερ; Απλά έγραψε (και πάλι) ιστορία: υπέταξε δια περιπάτου τον Μάριν Τσίλιτς στον τελικό παίρνοντας με straight sets τη νίκη και έφτασε στο 8ο τρόπαιό του εκεί χωρίς να χάσει ούτε ένα σετ! 

Ο Ελβετός θρύλος μπήκε στον αγώνα αποφασισμένος ν’ αποδείξει ποιος (θα) είναι το αφεντικό- και τα κατάφερε: εκμεταλλευόμενος το κάκιστο backhand του Τσίλιτς σήμερα πέτυχε ένα break στο 5ο game του εναρκτήριου σετ και έφτασε εύκολα στο 1-0 (6-3). 

Στο δεύτερο ο Κροάτης αντίπαλός του συνέχισε να κάνει πολλά αβίαστα λάθη και μετά από 2 απανωτά breaks που δέχτηκε, φάνηκε να καταρρέει ψυχολογικά στο κορτ,βάζοντας τα κλάματα και δείχνοντας να πονάει και στο πόδι. Ο Φέντερερ, ανεπηρέαστος, συνέχισε να πιέζει και πήγε πολύ εύκολα στο υπέρ του 2-0 (6-1).

Σ’ εκείνο το σημείο ο Μάριν πήρε ιατρικό τάιμ- άουτ και ο γιατρός περιποιήθηκε μια πληγή που είχε στο πέλμα του, δένοντας το πόδι. Το νούμερο 6 της παγκόσμιας κατάταξης ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, άρχισε να σερβίρει πολύ καλύτερα και κρατούσε τα service games του μέχρι να φτάσουμε στο 4-3. 

Εκεί ο Ελβετός θρύλος μ’ ένα κομβικό break ανέβηκε στο 5-3, ο Τσίλιτς μείωσε σε 5-4, όμως ο Φέντερερ σέρβιρε για τον αγώνα. Μέσα σ’ έναν πρωτοφανή «πανζουρλισμό», ο 36χρονος (τα κλείνει σε 20 μέρες) τενίστας πήρε εύκολα το game και μαζί τον τίτλο με 3-0 (6-3, 6-1, 6-4) μόλις μετά από 1 ώρα και 43 λεπτά αγώνα! 

Προτεινόμενα Άρθρα