Νικηφόρα πρεμιέρα για την Εθνική πόλο ανδρών

από AllAboutARIS

Αν και ίδρωσε στο φινάλε η Εθνική πόλο ανδρών πήρε τη νίκη με 8-7 κόντρα στην Ισπανία στην πρεμιέρα της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βουδαπέστης.

Ένα γκολ του Γιώργου Δερβίση στον παίκτη παραπάνω 1:20 πριν το τέλος του αγώνα έδωσε τη νίκη στην Εθνική μας ομάδα. Η «γαλανόλευκη» που έπαιξε υποδειγματική άμυνα στον παίκτη λιγότερο λίγο έλειψε να χύσει την καρδάρα με το γάλα όταν και επέτρεψε στους Ισπανούς να ισοφαρίσουν σε 7-7 αν και προηγήθηκε με 7-4 στο τέταρτο οκτάλεπτο μετά από γκολ του Αλέξανδρου Γούνα στον παίκτη παραπάνω. 

Επόμενο παιχνίδι για την Εθνική μας ομάδα το πρωί της Τετάρτης (11:50) κόντρα στη Νότιο Αφρική. Εκεί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα ψάξει τη δεύτερή της νίκη, προτού κοντραριστεί με την παγκόσμια πρωταθλήτρια και χρυσή Ολυμπιονίκη Σερβία

Οι Ισπανοί ήταν εκείνοι που κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ μόλις ένα λεπτό μετά την έναρξη του αγώνα με τον Ορτέγκα. Η Εθνική μας ομάδα όμως κατάφερε να απαντήσει αμέσως με γκολ του Βλαχόπουλου στον παίκτη παραπάνω, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με ωραίο σουτ από την περιφέρεια του Φουντούλη. Με τον αρχηγό της η «γαλανόλευκη» πάλι στον παίκτη παραπάνω πήρε διαφορά δύο τερμάτων (3-1) στα μισά του πρώτου οκταλέπτου. Η άμυνα που έπαιζε η Εθνική μας ήταν υποδειγματική, ενώ όποτε χρειάστηκε και ο Κώστας Φλέγκας έδειξε τα αντανακλαστικά του. 

Προτεινόμενα Άρθρα