Φερστάπεν: “Θα εκτεθούμε, αν δε βελτιωθούμε”

από AllAboutARIS

Έπειτα από επτά συνεχόμενες pole position στη φετινή αγωνιστική σεζόν, ο Μαξ Φερστάπεν περιορίστηκε στην 6η θέση στις κατατακτήριες του Grand Prix Μονακό. Ο Ολλανδός δεν είχε την ταχύτητα να παλέψει για κάτι καλύτερο κι έμεινε τρία δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από τον poleman Σαρλ Λεκλέρ.

Μετά το τέλος του Q3 o Φερστάπεν μίλησε στο Sky Sports για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο σιρκουί του Μονακό και είπε: «Δεν είμαι απογοητευμένος με τη θέση μου, είμαι απογοητευμένος με την απόδοσή μας όλο το τριήμερο. Δεν εκπλήσσομαι βέβαια γιατί γνώριζα από πριν πως ήμασταν σε μειονεκτική θέση. Νιώθω πως οδηγώ ένα go-kart δίχως ανάρτηση. Ήταν πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα. To πρόβλημα το έχουμε από το 2022. Τα τελευταία δύο χρόνια είχαμε πλεονέκτημα λόγω ταχύτητας του μονοθεσίου που επισκίαζε το πρόβλημα. Με τις άλλες ομάδες να μας πλησιάζουν, αν δεν βελτιώνουμε τις αδυναμίες μας τότε θα εκτεθούμε».

Όταν ρωτήθηκε για το πού ακριβώς υστερεί η RB20 έναντι των άλλων μονοθεσίων, ο παγκόσμιος πρωταθλητής ανέφερε: «Δεν είμαι απογοητευμένος από τη θέση μου. Στον δεύτερο τομέα της πίστας δεν μπορώ να επιτεθώ στα κερμπ, οδηγώ γύρω από αυτά. Χάνουμε όλη τη διαφορά στις στροφές χαμηλής ταχύτητας, όμως νιώθω καλά στις γρήγορες στροφές. Μπορούμε να έχουμε το ρυθμό άλλων μονοθεσίων όμως δεν έχουμε πλεονέκτημα απόδοσης».

Πηγή: gazzetta.gr

Προτεινόμενα Άρθρα