Άλωσε την Προύσα με κατάθεση ψυχής! (pics & vids)

από Γιώργος Γκάτος

Το βράδυ της 3ης Απριλίου του 1997 έχει μείνει χαραγμένο στο μυαλό όλων όσων το έζησαν. Ό,τι δεν έκανε ο ΑΡΗΣ στο Αλεξάνδρειο, το έκανε και με το παραπάνω στην Προύσα.

Οι “Κιτρινόμαυροι” ηττήθηκαν στο πρώτο παιχνίδι -που ήταν εντός έδρας, με 66-77 και αρκετοί ήταν αυτοί που πίστεψαν πώς όλα είχαν τελείωσει. Οι παίκτες του ΑΡΗ είχαν μια εντελώς διαφορετική άποψη και φρόντισαν να το δείξουν και μέσα στη Τουρκία.

Κι αν στο ημίχρονο το σκορ ήταν 34-37, με τον ΑΡΗ να είναι ακόμα αρκετά μακριά από τον στόχο του, το δεύτερο ημίχρονο ήταν παράσταση για έναν ρόλο. Η ομάδα του Λευτέρη Σούμποτιτς αύξανε συνεχώς την διαφορά και πάνω από 6000 φίλαθλοι των γηπεδούχων ξεκίνησαν να προκαλούν επεισόδια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή και την εκκένωση, με τον ΑΡΗ να ολοκληρώνει το παιχνίδι με 70-88.

Όχι απλά επέστρεψε από το -11, αλλά διαμόρφωσε την μέχρι τότε μεγαλύτερη ανατροπή σε Ευρωπαϊκό τελικό. Όρτίθ (25), Μπόνι (20) και Λιαδέλης (15) κυριάρχησαν, σημειώνοντας 60 από τους 88 πόντους των “Κιτρινόμαυρων”, την ίδια ώρα που ο Σάκλφορντ έδωσε ομηρικές μάχες κάτω από τα καλάθια.

Αξέχαστη θα είναι και η επιστροφή της αποστολής στην Θεσσαλονίκη, αφού πλήθος κόσμου περιμένει τους παίκτες στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”.

Τόφας: Ερντέν, Αλάνοβιτς 7 (1), Μπας 18 (2), Ρότζερς 26 (2), Κονούκ 2, Τοπσακάλ 8 (2), Άβντιτς 2, Γκρίφιθ 7, Ονγκορέν, Τσαγκλάν.

ΑΡΗΣ: Ορτίθ 25, Λιαδέλης 15, Σταυρακόπουλος 5 (1), Σιούτης 12, Αγγελίδης 6, Σάκλφορντ 5 (1), Μπόνι 20 (2), Φλώρος, Ναχάρ, Χωλόπουλος.

Προτεινόμενα Άρθρα