Βεζένκοβ: Ενημέρωσε τους Σακραμέντο Κινγκς ότι δεν θέλει να επιστρέψει

από AllAboutARIS

Το περασμένο καλοκαίρι ο Σάσα Βεζένκοβ πήρε την απόφαση και άφησε τον Πειραιά για το Σακραμέντο ώστε να μετρήσει τις δυνάμεις του στην κορυφαία βιομηχανία μπασκετικού θεάματος στον κόσμο. Ο MVP της περσινής EuroLeague δεν μπορούσε να αρνηθεί το μεγάλο όνειρο του ΝΒΑ αλλά και την άκρως δελεαστική πρόταση που δέχτηκε από τους «Βασιλιάδες» για να αφήσει τον Ολυμπιακό μετά την πενταετή θητεία του.

Έτσι, λοιπόν, ο Βούλγαρος φόργουορντ αποδέχτηκε την πρόταση των Κινγκς ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων για την επόμενη τριετία, μετακομίζοντας στο Σακραμέντο.

Ο Βεζένκοβ ήξερε το επίπεδό του, ήξερε τι άξιζε, κυρίως όμως ήξερε τι ήθελε η καρδιά του και ένιωσε έτοιμος να κυνηγήσει το όνειρό του μετά από μια χρονιά που… σμπαράλιασε όλα τα κοντέρ και αναδείχτηκε MVP στη EuroLeague με 17.6 πόντους και 7.5 ριμπάουντ, κουβαλώντας τον Ολυμπιακό ως τον τελικό της διοργάνωσης και κατακτώντας το double στην Ελλάδα.

Εν τέλει, η σεζόν των Κινγκς εξελίχθηκε σε απογοήτευση, μένοντας εκτός play off μετά την ήττα από τους Πέλικανς στο Play In για την όγδοη θέση της Δύσης ενώ ο ίδιος δεν βρήκε ποτέ ρόλο στο rotation του Μάικ Μπράουν.

Ο Βεζένκοβ ενημέρωσε τους Σακραμέντο Κινγκς ότι δεν θέλει να επιστρέψει για τον δεύτερο χρόνο του συμβολαίου του, για τον οποίο έχει λαμβάνειν 6.6 εκατομμύρια δολάρια. Εξαλλου, ο δεύτερος χρόνος του τριετούς συμβολαίου του Βεζένκοβ με τους «Βασιλιάδες» είναι εγγυημένος ενώ η τρίτη σεζόν 2025/26 είναι Team Option.

Πλέον είναι στο χέρι των Σακραμέντο Κινγκς αν θα τον αποδεσμεύσουν ή αν θα τον δώσουν ως ανταλλαγή. Με δεδομένο μάλιστα ότι ακολουθεί η διαδικασία του 2024 NBA Draft το διήμερο 26-27/6, ίσως τον συμπεριλάβουν σε κάποιο trade.

Η σεζόν ολοκληρώθηκε πρόωρα για το Σακραμέντο με τον αποκλεισμό στο Play In από τους Πέλικανς, δίχως οι Κινγκς να του δίνουν την ευκαιρία να δείξει το ταλέντο και τις ικανότητές του. Σε κάθε περίπτωση, ο Βεζένκοβ έχει ως προτεραιότητα να συνεχίσει στο ΝΒΑ. Την ίδια στιγμή, του έχει λείψει η δράση και ο πρωταγωνιστικός ρόλος που είχε κυρίως στον Ολυμπιακό.

Οι Πειραιώτες, από την πλευρά τους, παρακολουθούν τις εξελίξεις. Στην παρούσα φάση δεν μπορούν να μιλήσουν απευθείας με τον παίκτη, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο και οι κανονισμοί του ΝΒΑ είναι αυστηροί όμως υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας, με τον Βεζένκοβ να γνωρίζει την επιθυμία του Ολυμπιακού να τον ντύσει ξανά στα ερυθρόλευκα.

Ο Βούλγαρος φόργουορντ είναι άρρηκτα δεμένος με τον Ολυμπιακό και δεν έχει σταματήσει να έχει επαφή με τους ανθρώπους του κατά την παρουσία του στις ΗΠΑ. Σίγουρα βλέπει με καλό μάτι το ενδεχόμενο να γυρίσει στους Πειραιώτες, εφόσον επιστρέψει στην Ευρώπη.

Οι αριθμοί του Βεζένκοβ σε 42 αγώνες στη regular season

5.4 πόντοι
44% εντός πεδιάς (84/191 σουτ)
37.5% στο τρίποντο (45/120)

Προτεινόμενα Άρθρα