Διαφορά… κλάσης, ο ΑΡΗΣ είπε «αντίο» στο Eurocup στην Ρίγα

από Σταμάτης Μουρελής

 

Ο ΑΡΗΣ Midea ήξερε από την αρχή του ταξιδιού του στην Λετονία πως έπρεπε να κάνει άλλη μία αγωνιστική υπέρβαση για να αμπορέσει να προκριθεί επί της Προμετέι. Αλλά αυτή την φορά δεν μπόρεσε να αντιδράσει στην ανωτερότητα των γηπεδούχων, που κυριάρχησαν από την αρχή του αγώνα και έφτασαν εύκολα στο 95-67
Οι παίκτες του Καστρίτη δεν μπόρεσαν από αμυντικής πλευράς να σταματήσουν τον ρυθμό των γηπεδούχων, ενώ επιθετικά στο πρώτο ημίχρονο το πρόβλημα ήταν έντονο λόγω αστοχίας. Η Προμετέι εκμεταλλεύτηκε στο 100% τα λάθη και τις αδυναμίες των παικτών του Καστρίτη και ουσιαστικά πήρε μία εύκολη πρόκριση.
Ο ΑΡΗΣ Midea έδειξε από την αρχή πως είχε θέμα όσον αφορά την οργάνωση και το σκοράρισμα, με αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω στο σκορ από την αρχή, με 15-10 και με 19-10. Ο Χάρελ έδινε λύσεις αλλά ήταν μόνος του με αποτέλεσμα η διαφορά να ξεπεράσει τους δέκα πόντους (25-14), πριν το 28-17 του πρώτου δεκαλέπτου.
Η εικόνα του ΑΡΗ Midea δεν άλλαξε στην δεύτερη περίοδο. Οι «κίτρινοι» επιθετικά είχαν πτροβλήματα μιας και δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τον ρυθμό των Ουκρανών. Ο Χάρελ δεν είχε βοήθεια μπροστά, ενώ στην άμυνα ο Μπάλβιν έκανε ζημιά. Η διαφορά συνέχισε να αυξάνεται και έφτασε στους 21 πόντους (51-32) λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
Οι «κίτρινοι» είχαν μόλις 15,4% στα τρίποντα και 60% στις βολές, με 11 λάθη.
Ο ΑΡΗΣ Midea προσπάθησε για την αντεπίθεση στην τρίτη περίοδο, βελτιώθηκε επιθετικά αλλά αμυντικά συνέχισε να έχει τρομερά κενά. Η Προμετέι θα εκμεταλλεύτηκε στον απόλυτο βαθμό και έτσι διατήρησε την διαφορά σε υψηλά επίπεδα. Μάλιστα έφτασε και στους 26 πόντους (74-48), πριν το 74-50 του τρίτου δεκαλέπτου.
Η τελευταία περίοδο είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα μιας και τίποτα δεν άλλαξε όσον αφορά την εικόνα του αγώνα, με την διαφορά να φτάνει μέχρι και τους 30 πόντους (80-50). Οι «κίτρινοι» προσπάθησαν να… μαζέψουν την διαφορά με τον Τολιόπουλο να σκοράρει, με το τελικό 95-67, να αφήνει μία άσχημη γεύση στην φετινή πορεία του ΑΡΗ Midea.

Τα δεκάλεπτα: 28-17, 51-32, 74-50, 95-67

Δείτε τα στατιστικά

Προτεινόμενα Άρθρα