Δοκιμασμένη συνταγή, περισσότερη σκληράδα

από Γιώργος Γκάτος

H χθεσινή (25/6) μέρα έφερε μια νέα συμφωνία στο προσκήνιο για τον ΑΡΗ Midea, καθώς ο Νέιτ Λαζέφσκι μπορεί να θεωρείται παίκτης των “Κιτρινόμαυρων“.

Ο Γιάννης Καστρίτης επέλεξε ένα Stretch 4, μετά από μια γεμάτη σεζόν στο ιταλικό πρωτάθλημα με την Μπρίντιζι, όπου… σκληραγωγήθηκε.

Ο 25χρονος φόργουορντ πραγματοποίησε την rookie σεζόν του στην Ευρώπη, καταγράφοντας αριθμούς που ανάγκασαν τον Έλληνα τεχνικό να ασχοληθεί ξανά μαζί του. Ο Νέιτ Λαζέφσκι προσέλκυσε μέσα στη διάρκεια της σεζόν το ενδιαφέρον από ομάδες τόσο του Ιταλικού όσο και του Γερμανικού πρωταθλήματος.

Αυτό γιατί για τα δεδομένα της θέσης του, εκτελεί με συνέπεια πίσω από τα 6,75, ανοίγοντας ουσιαστικά το γήπεδο για τους συμπαίκτες του. Συγκεκριμένα, το ποσοστό του έφτασε στο 46,4%, αφού ευστόχησε σε 45 από τα 97 τρίποντα που επιχείρησε.

Με την πρώτη ματιά θυμίζει… Ρόμπερτς Μπλούμπεργκς. Ο Λετονός με την φανέλα του ΑΡΗ στο Ελληνικό πρωτάθλημα κατέγραψε ποσοστό 45,3% με 53/117 τρίποντα.

Ο ψηλός με έφεση στο τρίποντο είναι… must στο σύγχρονο μπάσκετ και αυτή τη θέση έρχεται να καλύψει ο 25χρονος Αμερικανός. Σε σχέση με τον προκάτοχο του έχει να εμφανίσει περισσότερη σκληράδα στο παιχνίδι του και μεγαλύτερη άνεση στο αμυντικό ριμπάουντ.

Τη περασμένη σεζόν κατέγραψε σχεδόν 40 παιχνίδια, με τα 30 εξ αυτών στο Ιταλικό πρωτάθλημα, και τα υπόλοιπα προκριματικά σε BCL και FIBA Europe Cup.

Η νέα χρονιά θα τον βρει σε διαδοχικούς αγώνες σε Ελλάδα και Eurocup, όπου το επίπεδο είναι ανεβασμένο, αλλά στην πρώτη του χρονιά στα Ευρωπαϊκά γήπεδα συνέχισε τα όσα έκανε σε κολλεγιακό επίπεδο με το Νοτρ Νταμ, αφήνοντας μια καλή γεύση σε όλους.

Κατά την περσινή του ανακοίνωση στην Ιταλική ομάδα, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας ανέφερε: “Είναι ένας πολυεπίπεδος παίκτης στη θέση του Power Forward, με υψηλό μπασκετικό IQ και ταιριάζει απόλυτα στο μοντέρνο μπάσκετ”.

Πηγή φωτογραφίας: FIBA

Προτεινόμενα Άρθρα