ΕΣΑΚΕ: Στο επίκεντρο του ΔΣ τα τηλεοπτικά!

από Γιώργος Γκάτος

Όλες οι ομάδες της Basket League περιμένουν τον “λευκό καπνό” για την οριστική συμφωνία του ΕΣΑΚΕ με την ΕΡΤ.

Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, οι δύο πλευρές έχουν έρθει σε συμφωνία για το τελικό ποσό, όχι όμως για τις επιμέρους λεπτομέρειες.

Για παράδειγμα, η ΕΡΤ επιθυμεί ένα κομμάτι του ποσού να δοθεί ως μπόνους, όμως οι ομάδες δεν συμφωνούν. Μπορεί η ΕΡΤ να έχει προγραμματίσει την μετάδοση της 3ης αγωνιστικής, όπως μετέδωσε και τις δύο πρώτες, όμως οι “υπογραφές” δεν έχουν πέσει.

Το μοίρασμα και η πρόταση του ΑΡΗ

Οι “Κιτρινόμαυροι” έχουν καταθέσει εδώ και πολύ καιρό τη δική τους πρόταση για το μοίρασμα των χρημάτων. Ο ΑΡΗΣ τόσο την περασμένη εβδομάδα με τον Αντιπρόεδρο της ΚΑΕ, Λευτέρη Αρβανίτη, όσο και σήμερα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, Χάρη Παπαγεωργίου (θα εκπροσωπήσει τον ΑΡΗ στο ΔΣ), εμμένει στο πλάνο 50%-25%-25%.

Το 50% του ποσού που θα λάβουν οι ομάδες να αφορά το brand name (τηλεθέαση, εισιτήρια, εμπορικά ζητήματα), 25% ανάλογα με τη βαθμολογική θέση κάθε ομάδας και 25% ως ισόποσο για όλες τις ομάδες.

Αυτή τη πρόταση θα επικοινωνήσουν σήμερα (14:00) ο Χάρης Παπαγεωργίου και ο Λευτέρης Αρβανίτης (μέσω τηλεδιάσκεψης), καθώς είναι μια πρόταση που λαμβάνει υπόψιν της πολλές παραμέτρους και σίγουρα ευνοεί τους “Κιτρινόμαυρους”.

Προτεινόμενα Άρθρα