Κατώτερος των περιστάσεων ο ΑΡΗΣ, ήττα στο ντέρμπι

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ πλήρωσε τα «νεκρά» του διαστήματα στο κλειστό της Πυλαίας, ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει την νίκη, γνωρίζοντας την ήττα με 88-66.
Οι παίκτες του Καστρίτη είχαν προβλήματα σε άμυνα και επίθεση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι σε σχέση με αυτό που έδειξαν κόντρα στον Παναθηναϊκό.
Βέβαια τα σφυρίγματα των διαιτητών στο πρώτο μέρος, όπου οι γηπεδούχοι είχαν 13./16 βολές, έναντι 5/6 των «κιτρίνων», έπαιξαν τον ρόλο τους στην αμυντική συμπεριφορά των παικτών του Καστρίτη αλλά δεν είναι δικαιολογία για την ήττα αλλά και την εικόνα από το 27ο λεπτό ως το τέλος.
Ο ΑΡΗΣ δεν ήταν έτοιμος ψυχολογικά και πνευματικά για τον αγώνα, τα διαστήματα που έπαιξε καλό μπάσκετ ήταν μικρά και σίγουρα σε ένα ντέρμπι χρειάζεται διάρκεια.
Ο ΑΡΗΣ θέλησε να εκμεταλλευτεί τον Γκουντγουίν στην αρχή του αγώνα αλλά ο Αμερικανός δεν πρόσφερε τις λύσεις στην επίθεση. Οι «κίτρινοι» το βρήκαν από το τρίποντο με τον Χάγκινς, ενώ χάρη σε ένα καλό δίλεπτο αμυντικό, η διαφορά αρχικά πήγε στους επτά πόντους (5-12 και 8-15 στο 6ο λεπτο). Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και προηγήθηκε με 18-17, χάρη σε αρκετά φάουλ και βολές, με τον ΑΡΗ να αντιδράει προσωρινά όταν και προηγήθηκε εκ νέου με 18-21, πριν το 21-21 της πρώτης περιόδου.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ΑΡΗΣ παρουσίασε πρόβλημα στην επίθεση, αφού δεν είχε τις λύσεις είτε μέσα στην ρακέτα με τον Καββαδά, είτε στην περιφέρεια. Αμυντικά τα πολλά φάουλ δεν βοήθησαν τους παίκτες του Καστρίτη να παίξουν την άμυνα που μπορούν. Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε το κακό διάστημα του ΑΡΗ και προηγήθηκε με 35-26 και με 40-28. Οι παίκτες του ΑΡΗ άρχισαν να κερδίζουν φάουλ αλλά δεν άλλαξε κάτι δραματικά, μιας και βρέθηκαν στο -12 (47-35) με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου.
Ο ΑΡΗΣ μπήκε με μεγαλύτερη αμυντική προσήλωση και αυτό είναι αποτέλεσμα μιας και κατάφερε να σταματήσει τον ΠΑΟΚ. Επιθετικά οι «κίτρινοι» άρχισαν να βρίσκουν λύσεις έστω και δύσκολα ώστε να μειώσουν στους 4 πόντους (50-46). Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη μιας και ο ΑΡΗΣ δέχθηκε ένα σερί 11-0 και το σκορ έγινε 61-46 μέσα σε δύο λεπτά.
Διάστημα όπου οι «κίτρινοι» είχαν έντονο πρόβλημα στην άμυνα, στην περιφέρεια αλλά και μέσα στην ρακέτα. Αποτέλεσμα από το -4 ο ΑΡΗΣ να βρεθεί στο -15 στο τέλος της τρίτης περιόδου (65-50).
Μετά από ένα λεπτό στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο ΑΡΗΣ βρέθηκε στο -21 (71-50) και ουσιαστικά κάπου εκεί τελείωσε ο αγώνας αφού οι παίκτες του Καστρίτη δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν στον χρόνο που απέμενε με το τελικό 88-66 να έρχεται φυσιολογικά.

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 47-35, 65-60, 88-66.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα

Προτεινόμενα Άρθρα