Μια από τα ίδια… πάλεψε ο ΑΡΗΣ Μidea αλλά όταν πλησίασε τον «καθάρισαν» οι γκρι

από Σταμάτης Μουρελής

Ο ΑΡΗΣ Midea πάλεψε στα… ίσα απέναντι στον ισχυρό Ολυμπιακό, με τον Καστρίτη να έχει αρκετά προβλήματα με τέσσερις απουσίες, αλλά όταν χρειάστηκε οι γκρι έδωσαν τα σφυρίγματα που έπρεπε ώστε να τελειώσουν… τον αγώνα με τους γηπεδούχους να κερδίζουν με 85-71.

Ο ΑΡΗΣ Midea έπαιξε χωρίς Σανόγκο, Κατσίβελη, Σλαφτσάκη και Φίλλιο ενώ και ο Τολιόπουλος δεν ένιωσε καλά στην διάρκεια του αγώνα. Αλλά οι «κίτρινοι» ήταν ανταγωνιστικοί, έβγαλαν αντίδραση όταν βρέθηκαν στο -16, αναγκάζοντας τους διαιτητές να γίνουν… πρωταγωνιστές.

Ο Σταρκ έδειξε πως ήταν αυτό που έλειπε από την ομάδα, ο Γκάλινατ ήταν ο… γνωστός με τα ξεσπάσματα του, θετικός ο Μποχωρίδης όπως και οι Χάρελ, Μπλούμπεργκς. Οι Μπάνκστον και Ντε Σόουζα είχαν δύσκολο έργο απέναντι σε Φαλ και Μιλουτίνοφ, τα έδωσε όλα ο Περσίδης όσο αγωνίστηκε.

Ο αγώνας ξεκίνησε με ένα τρίποντο του Γκάλινατ και στο σκορ στο 0-3 αλλά η συνέχεια δεν ήταν ην ανάλογη για τον ΑΡΗ Midea. Ο Ολυμπιακός πήγε την μπάλα στον Φαλ όπου είχε τεράστιο πλεονέκτημα για να μπορέσει να βρει εύκολους πόντους. Αμυντικά οι γηπεδούχοι πίεσαν και με την ανοχή των διαιτητών ώστε το σκορ να γίνει 12-3 στο 4ο λεπτό. Οι παίκτες του Καστρίτη αντέδρασαν και μείωσαν σε 20-11 στο τέλος του πρώτου δεκαλεπτου.
Η είσοδος του Σταρκ στο παιχνίδι έδωσε ταχύτητα στον ΑΡΗ Midea ο οποίος πάντως εξακολουθούσε να απειλεί κυρίως από το τρίποντο. Αλλά με καλή άμυνα, βοήθειες στον Φαλ καικ καλή κίνηση στην περιφέρεια, έβαλε… δύσκολα στον Ολυμπακό, μειώνοντας την διαφορά στουυς 4 πόντους (23-19). Ένα κακό δίλεπτο στο τέλος του ημιχρόνου έδωσε την δυνατότητα στον Ολυμπιακό να βρει ελεύθερα τρίποντα και να πάει την διαφορά στους 14 πόντους (41-27) με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος ο ΑΡΗΣ Midea βρέθηκε να χάνει με 16 πόντους (52-36), πριν αλλάξει την εικόνα του ως ομάδα. Καλύτερη αμυντική λειτουργία κυρίως στην περιφέρεια, κυκλοφορία της μπάλας και συνεργασίας στην επίθεση ώστε να βγουν ελεύθερα σου. Έτσι οι «κίτρινοι» απάντησαν με ένα σερί 12-0 και μείωσαν την διαφορά στους 4 πόντους και πάλι (52-48) στο 28ο λεπτό. Η τρίτη περίοδος έληξε 59-54 και όλα έδειχναν πως ίσως να είχαμε ντέρμπι, με βάση την εικόνα του ΑΡΗ Midea.
Αλλά οι διαιτητές είχαν άλλη άποψη. Οι γκρι έκαναν αισθητή την παρουσία τους στα πρώτα 38 δευτερόλεπτα της τέταρτης περιόδου, χρεώνοντας τους παίκτες του Καστρίτη με 4 φάουλ. ΟΙ «κίτρινοι» συνέχισαν να αντιστέκονται μειώνοντας με 62-57. Εκεί ήρθε η αποβολή του Ντε Σόουζα, με τους διαιτητές να μην βλέπουν το φάουλ που έγινε νωρίτερα από τον Λαρεντζάκη, όπου να τιμωρούν τον παίκτη του Ολυμπιαού όταν κινήθηκε απειλητικά προς τον Ανγκολέζο του ΑΡΗ Midea. Οι «κίτρινοι» παρά τα… φαλτσοσφυρίγματα, μείωσαν εκ νέου σε 69-64. Εκεί όπως ήρθε ένα 0/5 τρίποντα του ΑΡΗ Midea και σε συνάρτηση με ένα 9-0 του Ολυμπιακού, η διαφορά ξέφυγε για το τελικό 85-71.
Τα δεκαλεπτα: 20-11, 41-27, 59-54, 85-71.
Δείτε τα στατιστικά

Προτεινόμενα Άρθρα