Μπουργκ: Η ενέργεια της στο παρκέ και το 40% στο τρίποντο (pics)

από Γιώργος Γκάτος

Ο ΑΡΗΣ Midea (3-3) δίνει απόψε το βράδυ ένα απαιτητικό παιχνίδι κόντρα στην Μπουργκ (4-2). Κυρίως γιατί αγωνίζεται εκτός έδρας απέναντι στην 3η ομάδα του Γαλλικού πρωταθλήματος (ισόβαθμη με την Βιλερμπάν της Euroleague, πίσω από την Μονακό της Euroleague και την Παρί που είναι πρώτη και αήττητη στο Eurocup). Αλλά όχι μόνο γι’αυτό.

Οι “Κιτρινόμαυροι” θα συναντήσουν απέναντι τους μια ομάδα που ανεβάζει κατά πολύ τον ρυθμό της, παίζοντας πιεστική άμυνα με στόχο το κλέψιμο (1οι στο Eurocup με 10,3 ανά αγώνα).

Δηλαδή, ο ΑΡΗΣ Midea θα έχει να αντιμετωπίσει… τον καθρέφτη του. Ζητούμενο είναι ο ρυθμός, γιατί οι δύο ομάδες αγωνίζονται σε διαφορετικό τέμπο.

Τα επιθετικά στατιστικά των δύο ομάδων

Οι Γάλλοι σκοράρουν 85,2 πόντους (7η επίθεση) και δέχονται 81,8 πόντους (9η άμυνα), ενώ ο ΑΡΗΣ Midea σκοράρει 68,7 πόντους (20η επίθεση) και δέχεται μόλις 69,8 πόντους (1η άμυνα).

Αξίζει να σημειωθεί πως στα έξι πρώτα παιχνίδια της σεζόν, εκτελούν με 40,7% στο τρίποντο και με 54,1% στο δίποντο.

Τα αμυντικά στατιστικά των δύο ομάδων

Το ρόστερ που έχει δημιουργήσει ο Φρεντερίκ Φαϊτού, είναι νεανικό και τρομερά αθλητικό, κάτι που ανεβάζει κι άλλο την δυσκολία, δύο 24ωρα μετά το έντονο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Δείτε τους πρωταγωνιστές των δύο ομάδων:

Προτεινόμενα Άρθρα