Οι δυσκολίες στη παραμονή των ξένων

από Γιώργος Γκάτος

Η off season αναμένεται καυτή για την μπασκετικό ΑΡΗ, με πρώτο και κυριότερο θέμα την παραμονή του Βασίλη Τολιόπουλου.

Με τον Έλληνα γκαρντ, ο ΑΡΗΣ έχει έρθει σε κατ αρχήν συμφωνία και ευελπιστεί να τελειώσει το ζήτημα αυτό τα επόμενα 24ωρα.

Από ‘κει και πέρα, με τις τρέχουσες συνθήκες, όλα δείχνουν πως θα πάμε σε πλάνο με αλλαγή όλων των ξένων του φετινού ρόστερ.

Κάποιες περιπτώσεις από επιλογή και κάποιες άλλες επειδή το κασέ τους… ξέφυγε μέσα σε μια σεζόν.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων, ο Ρόνι Χάρελ. Ο Αμερικανός φόργουορντ τριπλασίασε το «κασέ» του -τουλάχιστον αυτά τα χρήματα αναζητεί στην αγορά- και προφανώς οι αριθμοί αυτοί είναι απλησίαστοι για τον ΑΡΗ που θέλει να χτίσει ένα συμπαγές ρόστερ και με ισορροπίες.

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ είναι πολύ πιθανό να αγωνιστεί και φέτος το καλοκαίρι στη Κίνα, έχοντας καταγράψει με τον ΑΡΗ μεγάλες επιθετικές βραδιές, κάτι που προσθέτει… δεκάδες χιλιάδες στο συμβόλαιο του τη νέα σεζόν.

Ο Ρόμπερτς Μπλούμπεργκς ήρθε με σχετικά λίγα χρήματα από το πρωτάθλημα της Ρουμανίας, έδειξε κατά διαστήματα ότι μπορεί να συνδεθεί με άνεση πίσω από τα 6,75 και το φετινό καλοκαίρι θα βρεθεί στις ΗΠΑ για mini-camp των Ντάλας Μάβερικς. Και το δικό του «κασέ» πήρε την… άνοδο, αφού δεν υπάρχουν πολλοί ψηλοί με αυτή τη μηχανική στο σουτ.

Ξεχωριστή παραμένει η περίπτωση του Σίλβιο Ντε Σόουζα, που είχε τρομερές δυσκολίες μέχρι να προσαρμοστεί στα θέλω της ομάδας, ειδικά όταν αναγκαστικά προσπάθησε να υπηρετήσει άλλο ρόλο μετά τον τραυματισμό του Μπέιτς, που άλλαξε όλα τα πλάνα. Ο Ανγκολέζος έκανε τρομερά πλέι οφ, αλλά αυτή τη στιγμή δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να μείνει κάτοικος Θεσσαλονίκης.

Ο Τζόναθαν Σταρκ ήρθε στα τέλη του 2023 για να αντικαταστήσει τον Μάρκους Καρ, με την παρουσία του να χαρακτηρίζεται από αστάθεια, παρά το δυναμικό του ξεκίνημα και την φοβερή εμφάνιση του κόντρα στην Τουρκ Τελεκόμ. Στάθηκε και άτυχος, με συνεχόμενους τραυματισμούς στο φινάλε της σεζόν.

Ο Ίσμαελ Σανόγκο ανακοινώθηκε από το Μαρούσι, ο Έρικ Ριντ από την Κόρτραϊκ στο Βέλγιο, ενώ ο Μάνι Μπέιτς είναι ο μόνος που έχει προφορικό συμβολαιο με τον ΑΡΗ για τη νέα σεζόν.

Το αν αυτό θα γίνει επίσημο, θα εξαρτηθεί από τις εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί, γιατί υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο φιλικό του καλοκαιριού με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας.

Συνεπώς, ο ΑΡΗΣ Midea αναμένεται να χτίσει από την αρχή μια νέα εξάδα ξένων, βασισμένη στις αγωνιστικές του ανάγκες και τις οικονομικές του δυνατότητες.

Προτεινόμενα Άρθρα