Ο ΑΡΗΣ έπαιξε στα πλέι οφ με… μείον 65 βολές

από AllAboutARIS

Κατά την διάρκεια της σεζόν, σε ουκ ολίγους αγώνες πρωταθλήματος οι διαιτητές φρόντιζαν να είναι πολύ “ευαίσθητοι” σχετικά με τα φάουλ που δίνονταν σε βάρος των παικτών του ΑΡΗ. Στα πρόσφατα παιχνίδια απέναντι σε Παναθηναϊκό και Περιστέρι, είδαμε το σύνολο του Καστρίτη να έχει πέντε φάουλ πριν καν συμπληρωθεί ένα λεπτό στο δεύτερο δεκάλεπτο κόντρα στους “πράσινους” ενώ στο ματς της Πέμπτης με αντίπαλο το Περιστέρι ο ΑΡΗΣ στην τελευταία περίοδο έφτασε τα πέντε ομαδικά σε μόλις 67 δευτερόλεπτα. Και να ήταν μόνο αυτό φέτος…

Στις τάξεις των “κιτρίνων”, στην διάρκεια της αγωνιστικής χρονιάς 2023/24, θεωρούσαν -και δεν είχαν άδικο- πως υπήρχαν αγώνες στους οποίους εκτός από τα κάμποσα φάουλ που δίνονταν… εύκολα σε αθλητές του ΑΡΗ, την ίδια στιγμή δίνονταν… δύσκολα τα φάουλ υπέρ των κίτρινων. Και έτσι, προέκυπτε αξιοπρόσεκτη διαφορά στις βολές. Αν δούμε τι συνέβη στα πλέι οφ, ο ΑΡΗΣ είχε 65 λιγότερες βολές σε σχέση με τους αντιπάλους του. Η ομάδα του Καστρίτη εκτέλεσε 122 βολές και οι αντίπαλοι εκτέλεσαν 187 βολές.

Συνολικά έξι ήταν τα παιχνίδια στα πλέι οφ, άρα οι αντίπαλοι του ΑΡΗ εκτελούσαν περίπου 11 περισσότερες βολές ανά ματς (σ.σ. στον τελικό της τρίτης θέσης το Περιστέρι εκτέλεσε 20 περισσότερες βολές). Αυτά, λοιπόν, “βγάζει” η… σούμα όλων των αγώνων των πλέι οφ. Αν σταθούμε σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα των παιχνιδιών του ΑΡΗ, υπήρχαν σημεία κατά τα οποία “άνοιγε” σημαντικά η διαφορά στα φάουλ και κατ’ επέκταση στις βολές. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το απίθανο 22-0 στις βολές υπέρ του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, στο πρώτο ματς των πλέι οφ… Έτσι, με το να υπάρχει μεγάλη ανισορροπία στον αριθμό των βολών, ακόμη κι αν δεν μιλάμε στο σύνολο (σ.σ. δηλαδή στα 40′) του αγώνα αλλά σε μεμονωμένα διαστήματα, αυτό προφανώς παίζει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΑΡΗΣ δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος από το πώς αντιμετωπίστηκε από τους “γκρι” -και- στα πλέι οφ. Ανταποκρίθηκε πολύ καλά στην συγκεκριμένη φάση του πρωταθλήματος, παρ’ ότι αυτό το “πονεμένο” ζήτημα των φάουλ/βολών, δημιούργησε προβλήματα στην ομάδα του Καστρίτη.

Προτεινόμενα Άρθρα