«Ο ορισμός του αντιαθλητικού… κυρία μου» (vid)

από AllAboutARIS

Ο διάλογος του Γιάννη Ζουγανέλη με τον αξέχαστο Σάκη Μπουλά στην ταινία «Ας περιμένουν οι γυναίκες» με την ατάκα του πρώτου «ο ορισμός του πέναλτι κυρία μου» έχει μείνει στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου. Όπως θα μείνει και ο αγώνας του ΑΡΗ με τον Παναθηναϊκό, ως μία από τις μεγαλύτερες διαιτητικές «σφαγές».

Μία από τις φάσεις που ξεχώρισαν από τον πρώτο ημιτελικό της σειράς, είναι αυτή με πρωταγωνιστές τον Λεσόρ και τον Σλαφτσάκη με το σκορ στο 65-56 και με 40 δευτερόλεπτα να απομένουν για το τέλος της τρίτης περιόδου. Ο παίκτης του Παναθηναϊκού σηκώνεται για να σκοράρει και κερδίζει φάουλ, με τον Σλαφτσάκη αμέσως να ζητάει από τον Καστρίτη challenge λέγοντας πως ο Λεσόρ τον χτύπησε με τον αγκώνα, ζητώντας ουσιαστικά να αλλάξει η απόφαση των διαιτητών σε αντιαθλητικό σε βάρος του παίκτη των «πρασίνων».

Οι διαιτητές πήγαν να δουν την φάση, την οποία παρακολούθησε και όλη ην Ελλάδα, όπου φαίνεται ξεκάθαρα πως ο Λεσόρ χρησιμοποιεί τον αγκώνα του για να χτυπήσει τον Σλαφτσάκη. Όπως θα έλεγε και ο Ζουγανέλης για να παραφράσουμε την ατάκα του: «Ο ορισμός του αντιαθλητικού κυρία μου».

Αυτό όμως που είδε όλη η Ελλάδα και… ψέλλισε ακόμα και ο δημοσιογράφος που έκανε την περιγραφή που δήλωσε… αναρμόδιος να πάρει θέση για την φάση, το καθαρό αντιαθλητικό του Λεσόρ, δεν το είχαν οι τρεις διαιτητές. Σε μία άλλη προηγμένη μπαασκετικά χώρα όπως η Ισπανία, ο ΑΡΗΣ θα έπρεπε να έχει την κατοχή και δύο βολές. Αλλά στην «Μπανανία» που ζούμε δεν έγινε το παραμικρό. Αντί λοιπόν να μειωθεί η διαφορά στους επτά πόντους, πήγε στους 11. Αυτό κύριοι λέγεται «σφαγή με το βαμβάκι».

Απολαύστε την φάση στο 1.28.32.

 

Προτεινόμενα Άρθρα