Ο Πεναρόγια είναι ο εκλεκτός της Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με το encestando

από AllAboutARIS

Η Μπαρτσελόνα έλυσε τη συνεργασία της με τον Ρότζερ Γκριμάου και αναζητά τον επόμενο ηγέτη της τεχνικής ηγεσίας, για να πορευτεί μαζί του στη νέα σεζόν. Οι Bald Brothers είχαν αποκαλύψει ότι στα υπόψιν των Καταλανών είναι ο Δημήτρης Ιτούδης, ενώ ισπανικά μέσα έκαναν λόγο για επαφές με τον Τσάβι Πασκουάλ και τον Γιάκα Λάκοβιτς.

Ωστόσο, νέα δεδομένα έριξε στο “τραπέζι” της υπόθεσης το μεσημέρι του Σαββάτου (8/6) το ισπανικό encestando, καθώς σημείωσε ότι κανείς από τους τρεις προαναφερθέντες δεν αποτελεί προτεραιότητα των μπλαουγκράνα. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο No.1 στόχος της Μπαρτσελόνα είναι ο Χοάν Πεναρόγια, που απολύθηκε από την Μπασκόνια τον Νοέμβριο του 2023.

Ο 55χρονος τεχνικός, που παρουσιάζεται να είναι ο εκλεκτός των Καταλανών, ξεκίνησε την καριέρα του από την Ολέσα, ενώ το όνομά του “ακούστηκε” στην Ισπανία χάρη στην θητεία του με την Ανδόρα, την οποία οδήγησε από την τρίτη κατηγορία στην Liga Endesa. Ο Πεναρόγια ηγήθηκε της ομάδας και στο EuroCup της σεζόν 2017-18 στην όγδοη διαδοχική σεζόν του στον σύλλογο.

Το 2019 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μπούργος, με την οποία κατέκτησε back-to-back φορές το Basketball Champions League (2020, 2021) και πανηγύρισε το διηπειρωτικό Κύπελλο το 2021. Η Βαλένθια ήταν ο επόμενος προορισμός της καριέρας του, με την οποία έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της ACB το 2022. Τελευταίος, χρονικά, σύλλογος στο βιογραφικό του αποτελεί η Μπασκόνια. Κάθισε στον πάγκο της ομάδας από τη σεζόν 2022-23 και απολύθηκε στην αρχή της φετινής περιόδου εξαιτίας των αρνητικών αποτελεσμάτων με τους Βάσκους.

Προτεινόμενα Άρθρα