Το ήθελε αλλά ήταν πάνω από τις δυνατότητες του…

από Σταμάτης Μουρελής

Ο ΑΡΗΣ ήξερε πως η αποστολή κόντρα στον Ολυμπιακό θα ειναι εξαιρετικά δύσκολη. Οι απουσίες των Καββαδά και Τολιόπουλο ανέβασαν ακόμα περισσότερο τον βαθμό δυσκολίας. Βέβαια και στην πρεμιέρα με τον Παναθηναικό ο ΑΡΗΣ είχε απουσίες και κέρδισε. Αλλά άλλο Παναθηναϊκός και άλλο Ολυμπιακός.
Ο ΑΡΗΣ έπρεπε να υπερβάλλει εαυτόν για να νικήσει τον Ολυμπιακό. Η απόδοση του δεν ξεπέρασε το μέτριο, οπότε ουσιαστικά δεν υπήρχε καμία ελπίδα απέναντι στην πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρώπης, με τον τελικό 66-83 να κρίνεται φυσιολογικό με βάση την εικόνα των δύο ομάδων.
Οι «κίτρινοι» ήταν εξαιρετικά άστοχοι, είχαν θέματα μέσα στην ρακέτα λόγω και της απουσίας Καββαδά, με τον Ολυμπιακό να εκμεταλλεύεται το παραμικρό λάθος προς όφελος του.

Ο ΑΡΗΣ μπήκε δυνατά και χάρη στην περιφέρεια του προηγήθηκε με 6-1, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Γιατί ο Ολυμπιακός επιθετικά βρήκε λύσεις από τον Βεζένκοφ και ο ΑΡΗΣ αντιμετώπισε πρόβλημα στην επίθεση του, με τον Νότε κυρίως να είναι άστοχος. Οι φιλοξενούμενο προηγήθηκαν με 9-10 κα κατάφεραν στο τελευταίο δίλεπτο της πρώτης περιόδου να κυριαρχήσουν και να προηγηθούν με 13-20.
Ο ΑΡΗΣ συνέχισε να αντιμετωπίζει πρόβλημα στην περιφέρεια του, στην συνεργασία των παικτών του, στην επιθετική λειτουργία, με αποτέλεσμα πολλά σουτ να γίνονται υπό την πίεση του χρόνου.
Αμυντικά ο ΑΡΗΣ δεν μπόρεσε να σταματήσει τους παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι πήγαν την μπάλα κοντά στο καλάθι όπου οι γηπεδούχοι δεν είχαν πολλές επιλογές λόγω της απουσίας του Καββαδά.
Έτσι το 13-13 έγινε 16-34 με ένα επιμέρους σκορ 3-21 για τον Ολυμπιακό, στο 16ο λεπτό. Ο Καστρίτης προσπάθησε να βρει σχήματα για να βελτιώσει την εικόνα του ΑΡΗ αλλά δεν μπόρεσε να αλλάξει κάτι στην περιφέρεια, την ίδια ώρα που μέσα στην ρακέρα ο Ολυμπίακός είχε το… πάνω χέρι, μιας και οι «κίτρινοι» με τον Καββαδά στον πάγκο και τον Γκούντγουιν με φάουλ, αναγκάστηκαν να παίξουν για αρκετή ώρα με «πεντάρι» τον Σανόγκο.
Ο ΑΡΗΣ βρέθηκε σοτ -16 (25-41) με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, έχοντας 5/20 δίποντα κια το τραγικό 25%.
Στο πρώτο μέρος της τρίτης περιόδου οι «κίτρινοι» δεν έδειξαν βελτίωση με τον Ολυμπιακό να έχει σταθερά την διαφορά ένω των 20 πόντων, ενώ προηγήθηκε ακόμα και με 24 πόντους(31-55). Στο δεύτερο μισό του τρίτου δεκαλέπτου, ο ΑΡΗΣ έβγαλε αντίδραση, πίεσε περισσότερο στην άμυνα ζώνης, ενώ επιθετικά έτρεξε και έβγαλε εύκολα καλάθια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πέσει η διαφορά στους 18 πόντους (42-60) πριν το 46-68 του 30ου λεπτού.
Στα τελευταάι δέκα λεπτά ο ΑΡΗΣ προσπάθησε να μαζέψει… την διαφορά, ο Ολυμπιακός συνέχεια να παίζει μέσα σην ρακέτα κυρίως με τον Μπλακ, ο κόσμος συνέχισε να τραγουδάει αλλά και να διαμαρτύρεται για τους τραγικούς διαιτητές οι οποίοι παρότι το παιχνίδι είχε κριθε αυτοί συνέχισαν το… ρεσιτάλ τους, εκνευρίζοντας άπαντες στο γήπεδο.
Οι παίκτες του Καστρίτη απλά μείωσαν σε 66-83 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Τα δεκάλεπτα: 13-20, 25-41, 46-68, 66-83.
Δείτε τα στατιστικά

Προτεινόμενα Άρθρα