Κόντρα στην καλύτερη επίθεση του ομίλου

από AllAboutARIS

Μετά από οκτώ παιχνίδια στην διοργάνωση, η Νίμπουρκ συνεχίζει να διαθέτει την παραγωγικότερη επίθεση στον Δ΄ όμιλο και ο ΑΡΗΣ καλείται ν’ αντιμετωπίσει αποτελεσματικά αυτή την ικανότητα των Τσέχων.

Η ομάδα του Ορέν Αμιέλ σκοράρει κατά μ.ο. 81,4 πόντους στο Basketball Champions League και είναι η καλύτερη ομάδα του Δ΄ ομίλου σε αυτό το κομμάτι. Στα τέσσερα εκτός έδρας ματς μάλιστα που έχουν δώσει για την ώρα οι Τσέχοι, έχουν σκοράρει περισσότερους πόντους (82,5), απ’ ότι στα εντός έδρας παιχνίδια (80,25).

Οι παίκτες του Γιαννάκη πρέπει να λειτουργήσουν με τέτοιον τρόπο σήμερα στην άμυνα, προκειμένου να μπλοκάρουν επιθετικά την αντίπαλό τους και να μην της επιτρέψουν να βρει ρυθμό κι εύκολο σκορ.

Η Νίμπουρκ, με την ίδια ευκολία που σκοράρει, δέχεται κιόλας πόντους. Για την ακρίβεια, έχει 78,2 πόντους μ.ο. παθητικό και είναι η δεύτερη χειρότερη άμυνα του ομίλου, πίσω από την Ζιελόνα Γκόρα (78,5). Αυτή, είναι μία συνθήκη που πρέπει ο ΑΡΗΣ να εκμεταλλευτεί και με σωστό… διάβασμα του παιχνιδιού, να “χτυπήσει” επάνω σε αυτή την αδυναμία του αντιπάλου.

Προτεινόμενα Άρθρα