"Τι την έκανε την μπάλα ο Θεός" (pics&vids)

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Ένα τεράστιο κεφάλαιο στην ιστορία των 104 χρόνων του ΑΡΗ

Στις 7 Μαΐου του 2013 ο ΑΡΗΣ έκανε το αυτονόητο. Να τιμήσει τον Νίκο Γκάλη, με μία εκδήλωση αντάξια του ονόματος και της βαριάς ιστορίας που κουβαλάει.

Σε ένα ασφυκτικά γεμάτο Αλεξάνδρειο, μία ολόκληρη χώρα, και όχι μόνο, υποκλήθηκε στο μεγαλείο του κορυφαίου Ελληνα αθλητή όλων των εποχών, ο οποίος προσέφερε απίστευτες χαρές κυρίως στον κόσμο του ΑΡΗ αλλά και σε ολόκληρους τους Ελληνες.

Παρόντες όλοι: Παναγιώτης Γιαννάκης (είχε έρθει με τη Λιμόζ, η οποία έδωσε φιλικό παιχνίδι με τον ΑΡΗ στο πλαίσιο της εκδήλωσης), Νίκος Φιλίππου, Στόγιαν Βράνκοβιτς, Σάσα Βολκόφ, Οντι Νόρις, Ντόρον Τζάμσι, Τζόρντι Βιγιακάμπα και άλλοι πολλοί αστέρες του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ολοι εκεί για να τιμήσουν τον άνθρωπο που τους έκανε να γελάσουν, να κλάψουν, να νευριάσουν, να μείνουν με το στόμα ανοικτό.

Ολοι στο Παλέ, για τον Νίκο Γκάλη.

Έκτοτε ΅το Αλεξάνδρειο πήρε το όνομα «Nick Galis Hall»,κυρίως γιατί ήταν εκεί όπου ο “γκάνγκστερ”, ο “διάβολος” (τάδε έφη Ντάζεν Πέτροβιτς) ή πολύ απλά ο “Νικ” του ΑΡΗ, μεγαλούργησε μαζί με τον μπασκετικό του διόσκουρο, Παναγιώτη Γιαννάκη και τα άλλα παιδιά και έφεραν δόξα και τίτλους στον μπασκετικό ΑΡΗ.

Μία βραδιά, στην οποία εκτός όλων των άλλων, δάκρυσε και ο Νίκος Γκάλης, βλέποντας 6.500 κόσμο να τον αποθεώνει και έστω λίγο αργά, να του αποδίδει τις τιμές που αρμόζουν στον μεγαλύτερο Ευρωπαίο μπασκετμπολίστα όλων των εποχών. Και στο τέλος της, πήρε τη θέση που του αρμόζει. Ψηλά, στο ταβάνι του Αλεξαδρείου, το οποίο φρόντισε να γεμίσει με τόσα λάβαρα. Η θρυλική φανέλα με το Νο 6 κοσμεί από τότε το γήπεδο, προκαλώντας δέος και απίστευτο σεβασμό σε όποιον την αντικρίζει.

Προτεινόμενα Άρθρα