"Νίκη που έπρεπε να γίνει"

από Γιώργος Γκάτος

Μίλησε για την πίεση και τους τραυματισμούς που δυσκολεύουν την προσπάθεια των παίκτων, την σιωπηλή προσπάθεια των Γουλιέλμου, Καπάζογλου και Ζουλιάμη αλλά και τους μαθηματικούς υπολογισμούς που δεν πρέπει να γίνονται

Για την σημερινή νίκη:

“Ήταν μια νίκη που έπρεπε να την κάνουμε. Είμαστε σε μια κατάσταση που όλοι καταλαβαίνουν. Περιμένουμε το επόμενο παιχνίδι μετά την διακοπή”

Για την διαφορά ευστοχίας σε πρώτο και δεύτερο δεκάλεπτο:

“Νομίζω πως οι παίκτες ανταποκρίνονται. Στο πρώτο δεκάλεπτο είχαμε 4/5 τρίποντα και 2/12 στο δεύτερο δεκάλεπτο όταν ήμασταν στο +14. Δεν μπορούμε να μιλάμε για τακτική όταν πρώτον ο παίκτης είναι υπό πίεση και δεύτερον όταν ο παίκτης βρίσκεται στον ΑΡΗ. Όταν υπάρχει πίεση στον ΑΡΗ, είναι ένα χωνί που σε τραβάει προς τα κάτω, ενώ όταν δεν έχεις πρόβλημα σε σπρώχνει προς τα πάνω η πίεση του κόσμου.

Είναι καλό το ότι ανταποκριθήκαμε με την αδυναμία του Τσαϊρέλη, με τα προβλήματα του Μπελ και του Αθηναίου που τράβηξε ξανά το πόδι του και γενικά διάφορα άλλα μικροπροβλήματα. Βέβαια και ο αντίπαλος είχε πολλές απουσίες.”

Για τις νίκες που χρειάζονται μέχρι την σωτηρία:

“Οταν είσαι σε μια ομάδα στην Α1, ξέρεις τον βασικό σου στόχο αλλά δεν κάνεις υπολογισμούς. Πρέπει να σέβεσαι το παιχνίδι που κρατάει 40 λεπτά και το πρωτάθλημα που κρατάει μέχρι το τέλος.”

Για την προσπάθεια της διοίκησης και την δύσκολη στιγμή ως προπονητής:

“Όλοι οι προπονητές που έχουν προσπαθήσει, ζούνε σε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Ομως, θα ήθελα δημόσια να πω ότι οι κύριοι Γουλιέλμος, Καπάζογλου, Ζουλιάμης και οι συνεργάτες τους κάνουν μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια με μια σιωπή πάρα πολύ ισχυρή. Προσπαθούν όλοι, εντός και εκτός ομάδας με σεμνότητα και ταπεινότητα να βοηθήσουν αυτή τη προσπάθεια. Θα ήθελα να μείνουμε σε αυτό το μήνυμα που έχει η ομάδα και θα συνεχίσουμε με αυτό τον τρόπο.  

Προτεινόμενα Άρθρα