O All Time Classic ΑΡΗΣ: Άγγιξε το… 100% ο "θεός Γκάλης"

από Γιώργος Γκάτος

Θα μπορούσε ένας παίκτης να συγκεντρώσει το απόλυτο των ψήφων σε μια διαδικασία επιλογής της κορυφαίας ομάδας ενός συλλόγου όλων των εποχών; Αν υπάρχει ένας στον ελληνικό αθλητισμό, τότε σίγουρα αυτός ονομάζεται… Νίκος Γκάλης!

Πραγματικά, ο «θεός” του ελληνικού μπάσκετ, άγγιξε το απόλυτο, αλλά το έχασε για… 69 ψήφους! Από τους 6.474 αναγνώστες που δημιούργησαν τις δικές τους All Time Classic δωδεκάδες του «αυτοκράτορα” του ελληνικού μπάσκετ, το όνομα του Νίκου Γκάλη βρισκόταν στις… 6.405, σε ποσοστό δηλαδή 98,93%!

Αναλυτικά ο All Time Classic ΑΡΗΣ των αναγνωστών του SDNA έχει ως εξής (τα μέλη της βασικής πεντάδας είναι αυτά που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους ως βασικοί ανεξαρτήτως θέσης, ενώ οι αναπληρωματικοί προέκυψαν από το συνολικό αριθμό των ψήφων που συγκέντρωσε κάθε παίκτης):

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Άκης Μιχαηλίδης

Ο ιστορικός πρόεδρος του ΑΡΗ που έχτισε την ομάδα – όνειρο της δεκαετίας του ’80 κυριάρχησε στην ψηφοφορία για τον κορυφαίο παράγοντα συγκεντρώνοντας το 74,37% των προτιμήσεων του κοινού.

TO ΤΟΠ-3 ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ

1. Άκης Μιχαηλίδης 4.815
2. Λευτέρης Αρβανίτης 798
3. Παναγιώτης Σπύρου 639

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Γιάννης Ιωαννίδης

Ανάλογη εξέλιξη είχε – όπως αναμενόταν – και η ψηφοφορία για την ανάδειξη του κορυφαίου προπονητή στην ιστορία των «κίτρινων” με τον Γιάννη Ιωαννίδη να την κερδίζει… δια περιπάτου με ποσοστό 72,65%

ΤΟ ΤΟΠ-3 ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

1. Γιάννης Ιωαννίδης 4.704
2. Ντέιβιντ Μπλατ 924
3. Ανέστης Πεταλίδης 300

Προτεινόμενα Άρθρα