Τιμώρησε την ασέβεια

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ κατάφερε να πάρει το "διπλό" στο Λαύριο, παρά το γεγονός ότι οι διαιτητές μπήκαν εμπόδιο στον δρόμο του.

Οι τρεις διαιτητές της σημερινής αναμέτρησης, Μάνος, Τσαρούχα και Σταματόπουλος, έδειξαν από το πρώτο δευτερόλεπτο τις προθέσεις τους και την πολιτική που θ’ ακολουθήσουν, όσον αφορά τον καταμερισμό των φάουλ. Οι τρεις ρέφερι δεν τιμώρησαν το σκληρό παιχνίδι του Λαυρίου, ακόμα κι όταν το ξύλο που έπεφτε έβγαζε μάτι. Αντίθετα, σφύριζαν κάθε επαφή, όταν ο ΑΡΗΣ βρισκόταν σε θέση άμυνας. Για να κερδίσουν φάουλ οι παίκτες του Αγγέλου, έπρεπε στην κυριολεξία να ματώσουν. Όσο για να πάνε στις βολές; Αυτό έγινε πέντε λεπτά πριν το τέλος του Α΄ ημιχρόνου, όταν ο Βεργίνης κέρδισε φάουλ στην προσπάθειά του για λέι-απ.

Για του λόγου το αληθές, το Λαύριο εκτέλεσε 32 βολές συνολικά ενώ ο ΑΡΗΣ 21, με τις έξι να είναι στα τελευταία 44΄΄ του ματς, καθώς οι παίκτες του Σερέλη, έστελναν στις βολές τους κίτρινους, για να σταματάει το ρολόι.

Ο ΑΡΗΣ, χρεώθηκε με δύο αντιαθλητικά φάουλ (ο Χάρις στο Α΄ δεκάλεπτο και ο Τζόουνς στο τρίτο), χωρίς να καταλάβει κανείς τον λόγο. Από το στόχαστρο των διαιτητών δεν ξέφυγε ούτε ο Βαγγέλης Αγγέλου, που χρεώθηκε με τεχνική ποινή. Τεχνική ποινή και στον Μπορίς Νταλό, επειδή… τόλμησε να παίξει άμυνα.

Γενικότερα τα όσα σφύριξαν σήμερα οι διαιτητές και το κόμπλεξ που έβγαλαν απέναντι στον ΑΡΗ είναι όχι μόνο προσβολή προς την ομάδα, αλλά και προσβολή προς το ίδιο το άθλημα. Ο ΑΡΗΣ παρ’ όλα αυτά, διατήρησε την ψυχραιμία του, έκανε το παιχνίδι του και κατάφερε να πάρει τη νίκη, τιμωρώντας την ασέβεια των τριών ρέφερι.

Προτεινόμενα Άρθρα