Τα "αγκάθια" του μεταγραφικού σχεδιασμού

από Αντώνης Γκάτζιος

Με τα ban της ΦΙΜΠΑ να έχουν… κατσικωθεί στο σβέρκο του ΑΡΗ, ο αγωνιστικός σχεδιασμός της ομάδας δεν παρουσιάζει κάποια πρόοδο, κι ενώ έχουμε φτάσει στις 19 Ιουλίου.

Στο θέμα των ξένων οι επιλογές είναι ιδιαίτερα περιορισμένες και οι περιπτώσεις των παικτών που μπορεί να πάρει ο ΑΡΗΣ, παραμένουν πολύ δύσκολες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Τζαμάλ Νίξον, τον οποίο έχουν στο στόχαστρο οι κιτρινόμαυροι (άλλωστε είναι ο μοναδικός γκαρντ που μπορούν να πάρουν με ban), είναι έτοιμος να εξασφαλίσει γερμανικό διαβατήριο και να συνεχίσει στην Μπουντεσλίγκα ως Γερμανός, έχοντας και τις ανάλογες απολαβές.

Την ίδια ώρα, άλλες περιπτώσεις παικτών που μπορεί να πάρει ο ΑΡΗΣ και με ban, είναι δύσκολα «προσβάσιμες» οικονομικά. Ο Αντουάν Ουίγκινς, για παράδειγμα, πέρυσι στον Ήφαιστο Λήμνου είχε συμβόλαιο που πλησίαζε τα 100.000 δολάρια και ο Τόνι Μέιερ τα ξεπερνούσε, στον Προμηθέα Πατρών.

Ο ΑΡΗΣ έχει «σταντ μπάι» τον Γκάρι Μαγκί και τον Ραμόν Χάρις, όμως αν προκύψει κάποια καλή πρόταση, αμφότεροι δε θα περιμένουν, την ώρα που εκκρεμεί και το θέμα των οφειλών.

Οι Έλληνες παίκτες

Η κατάσταση είναι ρευστή και στους Έλληνες παίκτες. Ο Λευτέρης Μποχωρίδης ήδη έμεινε ελεύθερος και με τις υπάρχουσες συνθήκες θα χρειαστεί ένα θαύμα για να παραμείνει, την ώρα που ρευστό είναι και το θέμα του Δημήτρη Φλιώνη, ο οποίος έχει λαμβάνειν χρήματα από τρεις σεζόν και έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ομάδων της Basket League.

Επαφές με μεταγραφικούς στόχους από την εγχώρια αγορά γίνονται, όμως υπάρχουν ομάδες που μπορούν να προσφέρουν περισσότερα και πιο εγγυημένα χρήματα από τον ΑΡΗ (ο οποίος και την επόμενη χρονιά δε θα εισπράξει τηλεοπτικό συμβόλαιο λόγω Αλεξανδρείου). Ένα παράδειγμα: Ο Χάρης Γιαννόπουλος, ο οποίος αρέσει στον ΑΡΗ, δεσμεύεται με την ΑΕΚ, αλλά με την πληθώρα παικτών στην περιφέρεια (Λαρεντζάκης, Γκίκας, Τολιόπουλος, Σαντ-Ρος, χώρια οι ξένοι γκαρντ που θα αποκτηθούν), ενδέχεται να μείνει ελεύθερος. Ήδη υπάρχουν δύο ομάδες που σκοπεύουν να του προσφέρουν 60.000 ευρώ για να τον κάνουν δικό τους (συν το ποσό που θα πάρει από την ΑΕΚ).

Χαραλαμπόπουλος και Μουράτος

Δύο παίκτες που βρίσκονται στα υπόψιν είναι ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και ο Βασίλης Μουράτος, περιπτώσεις που φαντάζουν πιο εφικτές, αν και επίσης είναι θέμα διαπραγματεύσεων ένα πιθανό αίσιο τέλος.

Ο μεγάλος «βραχνάς» για το αγωνιστικό, φυσικά, παραμένουν τα ban. Ο Δημήτρης Γουλιέλμος είπε ανοιχτά στη συγκέντρωση της Τρίτης (16/7) ότι με ban η ομάδα δεν έχει μέλλον, ο δε Σούλης Μαρκόπουλος συμφώνησε με δεδομένο ότι θα αρθούν οι τιμωρίες από τη ΦΙΜΠΑ, οπότε συνεχίζει την αναζήτηση μεν, όντας εγκλωβισμένος δε…

Προτεινόμενα Άρθρα