Ερμής… Λάρισας ή Κόροιβος Αμαλιάδας;

από Αντώνης Γκάτζιος

Το τελευταίο εισιτήριο για την wild card της επόμενης Basket League διεκδικούν Ερμής Αγιάς και Κόροιβος Αμαλιάδας, που κατέθεσαν φακέλους για να λάβουν wild card.

Μία εκκρεμότητα όσον αφορά τις μετέχουσες ομάδες υπάρχει στον σχεδιασμό της επόμενης Basket League. Μετά τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού και την κοινή πορεία Κύμης-Λαυρίου και Χολαργού-Κολοσσού Ρόδου, το νέο πρωτάθλημα έχει ένα κενό που πρέπει να καλυφθεί. Καστοριά και Καρδίτσα που βάσει νομοθεσίας είχαν δικαίωμα συμμετοχής, δεν δέχτηκαν να προβιβαστούν, με την ΕΟΚ να δίνει το τελευταίο εισιτήριο μέσω wild card.

Από την πρώτη στιγμή, δύο ομάδες ήταν φαβορί για την συγκεκριμένη θέση. Ερμής Αγιάς και Κόροιβος Αμαλιάδας μέσω των εκπροσώπων τους κατέθεσαν στα γραφεία της ομοσπονδίας φακέλους διεκδίκησης συμμετοχής. Ο Ερμής Αγιάς έχει ως βασικό επιχείρημα την μετονομασία του σε Ερμή Λάρισας, με την μετακόμιση στην πόλη και το κλειστό της Νεάπολης, σε μία κίνηση που γίνεται προκειμένου η ομάδα να εκπροσωπεί την θεσσαλική πρωτεύουσα.

Όσον αφορά τον Κόροιβο Αμαλιάδας, αναμένεται να έχει μία «φρέσκια» κατάσταση στο διοικητικό προσκήνιο με ομάδα ανθρώπων που δεν θα λειτουργήσει απλώς χορηγικά, παρά θα μετάσχει στο μετοχικό κεφάλαιο, διαθέτοντας τα εχέγγυα για να σταθεί στην Basket League. 

Οι δύο ομάδες περιμένουν την απόφαση τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα