Παγκόσμιο: Οι μεγάλες απουσίες

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οι καλύτερες ομάδες και τα μεγαλύτερα ονόματα παγκοσμίως θα μπουν στη… μάχη σε λίγες ώρες για να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό και μία διάκριση στην Κίνα.

Η λάμψη… βρίσκεται παντού στις πόλεις της πολυπληθέστερης χώρας του κόσμου, όμως η πιο ενδιαφέρουσα και αμφίρροπη διοργάνωση των τελευταίων ετών έχει αρκετές απουσίες

Και όπου απουσίες, το μυαλό πηγαίνει αυτόματα στις ΗΠΑ: Η Team USA είδε αρκετές… πόρτες το φετινό καλοκαίρι και το ρόστερ περιλαμβάνει παίκτες τρίτης και τέταρτης διαλογής, σε σχέση πάντα με το υλικό και τον αριθμό των σταρ που αγωνίζεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Εκτός των… πρωτοκλασάτων Λεμπρόν Τζέιμς, Καουάι Λέοναρντ, Κέβιν Ντουράντ, Στεφ Κάρι, Τζέιμς Χάρντεν, Ράσελ Ουέστμπρουκ, Άντονι Ντέιβις και Ντάμιαν Λίλαρντ, ο Γκρεγκ Πόποβιτς είδε αρνητικές απαντήσεις σε προσκλητήρια που δεν θα… υπήρχαν καν σε άλλες περιπτώσεις. Για παράδειγμα, τα «όχι» των Πι Τζέι Τάκερ και Ντε’Άαρον Φοξ προκάλεσαν μεγάλη εντύπωση, ενώ λείπουν επίσης οι Σι Τζέι ΜακΚόλουμ, Αντρέ Ντράμοντ, Κέβιν Λοβ, Τομπάιας Χάρις, ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν, Κάιλ Λάουρι, Πολ Μίλσαπ, Μπράντλει Μπιλ, Έρικ Γκόρντον.

Μεγάλος αριθμός απουσιών και για τον Καναδά. Οι NBAers της χώρας προτίμησαν να ακολουθήσουν το… μοντέλο των συναδέλφων τους από τις ΗΠΑ και ο Νικ Νερς καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς τους Τζαμάλ Μάρει, Κέλι Ολίνικ, Αρ Τζέι Μπάρετ, Άντριου Ουίγκινς, Τρίσταν Τόμπσον, Σάι Γκίλτζιους – Αλεξάντερ, Νικ Στάουσκας, Ντουάιτ Πάουερλ και Ντίλιον Μπρουκς.

Στο ίδιο μοτίβο και οι Αυστραλοί, που θα παίξουν στην Κίνα χωρίς τους Μπεν Σίμονς, Ντάντε Έξουμ, Τζόνα Μπόλντεν και Ράιαν Μπρόκχοφ, ενώ σοβαρή ζημιά υπήρξε για τους Ρώσους, που έχασαν τους Αλεξέι Σβεντ, Τιμοφέι Μοζγκόφ και Ντμίτρι Κουλάγκιν.

Οι Ισπανοί θα αγωνιστούν χωρίς το… τοτέμ Πάου Γκασόλ και τον πολύπειρο Σέρχιο Ροντρίγκεθ, ενώ εκτός έμειναν οι Άλεξ Αμπρίνες και Νίκολα Μίροτιτς. Η Ιταλία έχασε με τραυματισμό τον Νικολό Μέλι, ενώ οι Τσέχοι θα παίξουν χωρίς τον ηγέτη τους, αφού δεν ταξίδεψε στην Κίνα ο Γιαν Βέσελι. Εκτός τελικά και ο Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος μένει στα πιτς λόγω πελματιαίας απονευρωσίτιδας, ενώ οι Γάλλοι θα αγωνιστούν χωρίς τους Τόμας Ερτέλ και Ζοφρί Λοβέρν.

Από εκεί και πέρα, η… λαμπερή λίστα που μπορεί και να σήκωνε άνετα το τρόπαιο, συμπληρώνεται από τους Στίβεν Άνταμς (Νέα Ζηλανδία), Καρλ Άντονι Τάουνς, Αλ Χόρφορντ, Τζέιμς Φελντέιν (Δομινικανή Δημοκρατία), Όυ Τζέι Ανουνόμπι (Νιγηρία), Γκόρζι Ντιενγκ, Τάκο Φολ (Σενεγάλη), Τζέι Τζέι Μπαρέα (Πουέρτο Ρίκο) και Αρτούρας Γκουντάιτις (Λιθουανία).

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα