Μάχη με το χρόνο, όχι με τον εαυτό του…

από Αντώνης Γκάτζιος

Οι αποφάσεις που λήφθηκαν χθες (28/5) στον ΕΣΑΚΕ κάνουν ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη της άμεσης λύσης στο μετοχικό και κατ’ επέκταση το διοικητικό θέμα της ΚΑΕ ΑΡΗΣ.

Οι ΚΑΕ συμφώνησαν για μία σειρά από μέτρα τα οποία, εφόσον περάσουν άμεσα οι σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις, θα έχουν ισχύ από το τέλος Ιουνίου. Κοντολογίς, ο ΑΡΗΣ έχει ένα μήνα για να ανταπεξέλθει σ’ αυτά, αν και έθεσε δίκαιο αίτημα για να δοθεί μία μικρή παράταση, λόγω της αβεβαιότητας που υπάρχει.

Όπως γίνεται κατανοητό… και με τη βούλα (του ΕΣΑΚΕ) πλέον, ο ΑΡΗΣ δεν έχει περιθώριο για άλλες καθυστερήσεις. Η ομάδα βρίσκεται σε ένα καθεστώς που κανείς δεν επιθυμεί, αφού οριστική εξέλιξη στο θέμα της παραχώρησης των μετοχών από τον Δημήτρη Γουλιέλμο δεν έχει προκύψει, κάτι που “φρενάρει” τα πάντα.  

Είναι ξεκάθαρο ότι ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ δε δύναται να “τρέξει” την ομάδα, ενώ δεν έχει κάτι να περιμένει από δικής του πλευράς, για πώληση των μετοχών. Οπότε κάθε καθυστέρηση αφενός φαίνεται άσκοπη, αφετέρου (και είναι το πιο σημαντικό) αποτελεί τροχοπέδη στην προσπάθεια που πρέπει να κάνει η ομάδα για να φανεί συνεπής σε όσα αποφασίστηκαν, αλλά και να σχεδιάσει την επόμενη χρονιά.

Το περασμένο καλοκαίρι από αυτήν τη γωνιά είχε αναφερθεί δεκάδες φορές ότι η λογική “υπάρχει χρόνος” αποτελεί δαμόκλειο σπάθη για τον ΑΡΗ, και όλοι είδαν που οδηγήθηκε η κατάσταση. Φανταστείτε φέτος που, και επισήμως, μετά τις χθεσινές αποφάσεις, όχι απλά δεν “υπάρχει χρόνος”, αλλά ούτε λεπτό για χάσιμο. Είναι λυπηρό η ομάδα να πρέπει να διευθετήσει τόσα θέματα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα με τη συμμετοχή της στο επόμενο πρωτάθλημα, και να ασχολείται ακόμα με το αν και πότε θα δοθούν οι μετοχές…

Προτεινόμενα Άρθρα