Η συμφωνία με την ΕΡΤ και τα ερωτηματικά

από Αντώνης Γκάτζιος

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για το Super Cup του ΕΣΑΚΕ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, ανακοίνωσε ότι η ΕΡΤ θα είναι το αποκλειστικό σπίτι της Basket League για αρκετά χρόνια.

Μ’ αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά σφραγίστηκε η συμφωνία της διοργανώτριας αρχής με το κρατικό κανάλι για τη στέγαση του πρωταθλήματος. Αυτό που μένει να φανεί είναι το συνολικό ποσό της συμφωνίας. Βάσει αυτού, θα καθοριστεί και πόσα χρήματα θα μοιραστούν οι ΚΑΕ. Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ θα πάρουν τα χρήματα που επρόκειτο να λάβουν από την Cosmote TV (περίπου 1.700/000 και οι δύο) και από εκεί και πέρα πρέπει να ξεκαθαριστεί το πώς θα διανεμηθούν τα χρήματα στις υπόλοιπες ομάδες.

Θα ήταν μεγάλο λάθος να μοιραστεί το ποσό αποκλειστικά βάσει της βαθμολογικής θέσης των ομάδων, αφού πρέπει να ληφθούν υπόψιν και άλλα κριτήρια, όπως η εμπορικότητα την οποία ορίζουν στοιχεία σαν την τηλεθέαση και τα εισιτήρια. Η συνέχεια αναμένεται να αγωνία…

Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος δήλωσε για το θέμα:

“Η ΕΡΤ θα είναι το αποκλειστικό τηλεοπτικό σπίτι της Basket League για αρκετά χρόνια ακόμη, για να κάνουμε μια νέα αρχή στο πρωτάθλημα. Αυτό το νέο ξεκίνημα θα είναι πετυχημένο και το πρώτο μήνυμα είναι πως το ελληνικό μπάσκετ θα μπει σε μια πολύ καλύτερη νέα εποχή, που θα αρχίσει με το Σούπερ Καπ”.

Προτεινόμενα Άρθρα