Ένα… άλλο Λαύριο (vid)

από Αντώνης Γκάτζιος

Το Λαύριο είναι από τις ομάδες που επλήγησαν ίσως περισσότερο από κάθε άλλη, από τον κορωνοϊό. Όμως αύριο (9/12, 15:00) ο ΑΡΗΣ θα βρει απέναντί του μία… άλλη ομάδα σε σχέση με ένα μήνα πριν.

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στις 14 Νοεμβρίου, αφού είχε 12 κρούσματα κορωνοϊού! Όπως ήταν λογικό, στα πρώτα ματς (με Κολοσσό και ΠΑΟΚ) κατέρρευσε στο δεύτερο ημίχρονο, μην έχοντας αγώνα στα πόδια της. Στη συνέχεια ηττήθηκε εντός έδρας από τον Ιωνικό και πάνω που άρχισαν να μαζεύονται σύννεφα πάνω από την πόλη της Αττικής, κέρδισε, και μάλιστα σχετικά άνετα, μέσα στο Περιστέρι!

Αφενός, το Λαύριο έχει περισσότερους αγώνες “στα πόδια του”. Αφετέρου ενίσχυσε το ρόστερ του. Πρώτη δυνατή προσθήκη ήταν αυτή του Σον Έβανς, ενός εκ των καλύτερων ψηλών της Basket League, δύο χρονιές με τον Ήφαιστο. Στη συνέχεια έφερε στην Ελλάδα τον Γκλεν Κόζι ο οποίος αντικατέστησε τον τραυματία Άλστον JR και ντεμπουτάρισε στο Περιστέρι.

Το Λαύριο στηρίζεται και φέτος στην ελπίδα να του βγουν “λαβράκια” οι ξένοι που απέκτησε. Τάισον Κάρτερ και Τζάρεντ Σάβατζ είναι επικίνδυνοι σουτέρ, ενώ ο Άλφα Ντιαλό εξελίσσεται σε αποκάλυψη. Ο Ντέβιν Ντέιβις είναι ο μοναδικός που έμεινε από πέρυσι και μαζί με τον Έβανς συνθέτουν τη “βασική” φροντ λάιν.

Το περασμένο καλοκαίρι το Λαύριο έχασε σημαντικούς παίκτες του ελληνικού “κορμού”, όπως ο “κιτρινόμαυρος” πλέον Γιάννης Κουζέλογλου και ο Μιχάλης Λούντζης. Στην ομάδα παρέμειναν ο Βασίλης Μουράτος και ο πρώην παίκτης του ΑΡΗ, Πέτρος Γερομιχαλός, ενώ αποκτήθηκε από τον ΑΡΗ ο Στράτος Βουλγαρόπουλος. Στο ρόστερ Παρέμειναν Έλληνες όπως ο Λεγκίκας, ο Μαστρογιανόπουλος, ο Ερμείδης.

Το Λαύριο έκανε… θόρυβο με τη νίκη του επί του Περιστερίου και έδειξε ότι και φέτος θα είναι μία επικίνδυνη ομάδα. Άγνωστο αν θα μπορέσει να πραγματοποιήσει πορεία σαν την περσινή (όπου τερμάτισε στην 6η θέση), όμως χρήζει μεγάλης προσοχής, με το (και φέτος) ιδιαίτερο στιλ παιχνιδιού του.

Προτεινόμενα Άρθρα