Ο κόσμος και πάλι φωνάζει "παρών"

από Αντώνης Γκάτζιος

Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ έβγαλε προς διάθεση εισιτήρια στήριξης, προκειμένου το τμήμα μπάσκετ να πάρει μία οικονομική ανάσα. Η πρώτη ανταπόκριση ήταν άκρως ενθαρρυντική.

Ο κόσμος του ΑΡΗ έχει σταθεί στο πλευρό της ομάδας με κάθε τρόπο. Φυσικά στο γήπεδο, αλλά και ενισχύοντας την ομάδα, όποτε του ζητήθηκε. Έτσι πράττει και τώρα. Ήταν παραίνεση και βούληση πολλών φιλάθλων να βγει ένα εισιτήριο στήριξης στην ΚΑΕ και από τη στιγμή που έγινε, οι φίλοι της ομάδας άρχισαν να το αγοράζουν με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Αν η φετινή σεζόν είναι μία φορά δύσκολη (και) για τις ομάδες μπάσκετ, για τον ΑΡΗ είναι… πέντε. Κυρίως για δύο λόγους. Πρώτον, επειδή οι “κιτρινόμαυροι” πλήττονται περισσότερο από τον καθένα από την έλλειψη κόσμου στα γήπεδα, αφού είναι άλλο να έχεις σε κάθε ματς 4.000 κόσμο στο γήπεδο και άλλο 200-300 άτομα… Και δεύτερον, διότι την ώρα που όλες οι ομάδες της Basket League παίρνουν τη μεγαλύτερη ανάσα τους από τα τηλεοπτικά έσοδα, στον ΑΡΗ υπάρχει κατάσχεση από πιστωτές λόγω των “αμαρτιών” των προηγούμενων χρόνων.

Αν ο ΑΡΗΣ είχε χρήματα από τα εισιτήρια και έπαιρνε κανονικά τα τηλεοπτικά, η χρονιά θα έβγαινε ίσως και άνετα. Τώρα, η διοίκηση είναι υποχρεωμένη να ψάχνει συνεχώς για έξτρα έσοδα, σε μία πολύ δύσκολη, λόγω Covid-19, εποχή. Η συνδρομή ανθρώπων που αγαπούν την ομάδα (και τους αξίζει ένα μεγάλο “μπράβο” για τη στήριξή τους) και κάποιες χορηγίες έδωσαν ανάσες, όμως ο αγώνας συνεχίζεται καθημερινά.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, το εισιτήριο στήριξης μπορεί να προσφέρει χείρα βοηθείας. Κάθε… ευρώ μετράει για τον ΑΡΗ, στην προσπάθειά του να παραμείνει ζωντανός, με απώτερο στόχο να προσελκύσει κάποιον ή κάποιους που να μπορούν να τον βγάλουν από το αδιέξοδο, το οποίο κυρίως προέρχεται από τα χρέη των περίπου 4.5 εκατομμυρίων ευρώ. Είναι εύλογο ότι, για να έρθει ένας άνθρωπος που θα μπορέσει να το κάνει, πρέπει να υπάρχει… ομάδα για να αναλάβει.

Προτεινόμενα Άρθρα