FIBA: Προκριματικά για το Μουντομπάσκετ, παραμονές του ευρωπαϊκού

από AllAboutARIS

Η FIBA ανακοίνωσε πως στις 31 Αυγούστου θα γίνει η κλήρωση για την ευρωπαϊκή ζώνη στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 που θα διεξαχθεί σε Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία. Μέσω αυτών 12 από τις 32 συμμετέχουσες χώρες θα επιδιώξουν να βρεθούν στην τελική φάση.

Οι αγώνες θα γίνουν σε έξι «παράθυρα» και μάλιστα το τρίτο εξ αυτών έχει οριστεί 27/6 με 5/7 του 2022, ενώ το τέταρτο έχει οριστεί 22 με 30 Αυγούστου, ενώ το Ευρωμπάσκετ 2022 αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου!

Αυτό σημαίνει πως οι παίκτες των εθνικών ομάδων λίγο πριν παίξουν στο Ευρωμπάσκετ θα δώσουν προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Από τα προ-προκριματικά εξασφάλισαν την παρουσία τους στα προκριματικά οκτώ ομάδες: Λευκορωσία, Ισλανδία, Λετονία, Μαυροβούνιο, Β.Μακεδονία, Πορτογαλία, Σλοβακία και Σουηδία.

Στην κληρωτίδα θα μπουν και άλλες 24 ευρωπαϊκές ομάδες: Βέλγιο, Βοσνία, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γεωργία, Γερμανία, Μ.Βρετανία, Ελλάδα,Ουγγαρία, Ισραήλ, Ιταλία, Λιθουανία, Πολωνία, Ολλανδία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβενία, Ισπανία, Τουρκία και Ουκρανία.

Προτεινόμενα Άρθρα