Η… εσωτερική μεταγραφή του ΑΡΗ

από AllAboutARIS

Ο Κώστας Χαρίσης μπορεί να χαρακτηριστεί ως… μεταγραφή για τον ΑΡΗ με βάση την παρουσία του στην ομάδα αφού ο Έλληνας σέντερ από το σημείο που ήταν εκτός ομάδας, πλέον λαμβάνει σημαντικό χρόνο στο παρκέ.

Η χρονιά ξεκίνησε περίεργα για τον Κώστα Χαρίση ο οποίος ήταν εκτός πλάνων του Δημήτρη Πρίφτη αλλά ο ΑΡΗΣ δεν μπόρεσε να τον παραχωρήσει σε άλλη ομάδα, λόγω του συμβολαίου του, με τον Έλληνα σέντερ να θέλει να μείνει και να παλέψει. Και τελικά δικαιώθηκε.
Βέβαια για να φτάσει σε αυτό το σημείο, έπρεπε να αποχωρήσει ο Σωτήρης Μανωλόπουλος από την ομάδα των «κιτρίνων», ο οποίος δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ομάδας.
Κάπου εκεί ξεκινάει η άνοδος του Κώστα Χαρίση ο οποίος βρήκε τρόπο επικοινωνίας και συνεργασίας με τον Δημήτρη Πρίφτη ο οποίος στην αρχή της χρονιάς και όσες φορές ρωτήθηκε, απλά έλεγε ότι πρόκειται για έναν επαγγελματία, ένα μέλος της ομάδας και η πορεία θα δείξει τι θα γίνει και πως θα βοηθήσει.

Η χρονιά δεν ξεκίνησε καλά για τον Κώστα Χαρίση ο οποίος ουσιαστικά ως… ξένο σώμα στην ομάδα δεν είχε χρόνο συμμετοχής στην πρεμιέρα κόντρα στην Ελευσίνα. Την 3η αγωνιστική με τον Απόλλωνα Πατρών εντός, αγωνίστηκε μόλις για δύο λεπτά έχοντας πάντως 4 πόντους και 2 ριμπάουντ. Ακολούθησε ένας «εξοστρακισμός» από τη ομάδα, αφού δεν πήρε ούτε δευτερόλεπτο συμμετοχής στα επόμενα πέντε παιχνίδια του ΑΡΗ (4η αγωνιστική με ΚΑΟΔ, 5η με Κηφισιά, 6η με Κόροιβο, 7η με Κολοσσό, 8η με Πανιώνιο) με τους «κίτρινους» να έχουν τρεις ήττες. Την 9η αγωνιστική πάτησε… παρκέ και στον αγώνα με την ΑΕΚ σε 11 λεπτά είχε 4 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Την 10η κόντρα στον Παναθηναικό σε 2 λεπτά ήταν άποντος.
Η «αναγέννηση» του Κώστα Χαρίση ξεκινάει ουσιαστικά από την 11η αγωνιστική και το παιχνίδι με τα Τρικαλα. Ο Έλληνας σέντερ αγωνίζεται για 15 λεπτά, έχοντας 7 πόντους, 3 ριμπάουντ και 1 ασίστ.
Επόμενος αγώνας αυτός κόντρα στον Ολυμπιακό με 15 λεπτά, 2 πόντους και 5 ριμπάουντ.
Σημαντική η συμβολή του στο παιχνίδι της 13η αγωνιστικής και την νίκη κόντρα στο Ρέθυμνο όπου σε 13 λεπτά είχε 7 πόντους με 100% ευστοχία (1/1 βολή,3/3 δίποντα) και 3 ριμπάουντ.

Στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου κόντρα στην Ελευσίνα και σε 19 λεπτά είχε 6 πόντους και 4 ριμπάουντ. Ακολούθησαν τα δύο νικηφόρα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ όπου αρχικά σε αυτό της 2ης αγωνιστικής είχε σε 10 λεπτά, 3 πόντους και 6 ριμπάουντ ενώ στην εκτός έδρας νίκη, σε 10 λεπτά είχε έξι πόντους και 3 ριμπάουντ.  Στην Πάτρα για την 16η αγωνιστική είχε μόλις 1 ριμπάουντ σε πέντε λεπτά, ενώ στον τελευταίο αγώνα του ΑΡΗ κόντρα στον ΚΑΟ Δράμας είχε 12 λεπτά, 5 πόντους 3 ριμπάουντ και 1 κόψιμο.
Ουσιαστικά ο Κώστας Χαρίσης τις πρώτες  9 αναμετρήσεις του ΑΡΗ είχε συνολικά 8 πόντους, 8 ριμπάουντ ενώ είχε παίξει μόνο στις τρεις και συνολικά 15 λεπτά.

Στις επόμενες 8 αναμετρήσεις των «κιτρίνων» εκτός από το γεγονός ότι διπλασίασε τον χρόνο συμμετοχής του έχοντας 10:29 μέσο όρο, ανέβασε τους αριθμούς του έχοντας 36 πόντους, 23 ριμπάουντ.

Προτεινόμενα Άρθρα